A franciák a csoportgyőzelem kapujában • SportTV

A franciák a csoportgyőzelem kapujában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 16. 01:42    
Olvasási idő: 2 perc

„Munkás hétköznapon”, keleti mérkőzés híján az összes találkozót este háromnegyed 9-kor kezdik – így ”csak” két élő mérkőzéssel jelentkezünk pénteken. Ám mindkettő akár a csoportelsőséget is eldöntheti az A-, illetve B-liga egy-egy csoportjában.

HOLLANDIA–FRANCIAORSZÁG (A-liga, 1. csoport)

A veretlen világbajnok csoportelsősége a papírforma. A kékek célfutballja azonban egy kicsit megbicsaklott a németek ellen a Parc de Princes-ben október közepén. Ráadásul a holland „csikócsapat” Amszterdamban lerohanta ugyanazt a nénet válogatottat, s alighanem Ronald Koeman ráküldi csapatát a vb-aranyérmesre is. Persze, a franciák mesterfokon védekeznek, és a kontrákkal sem állnak hadilábon. Igazából a döntetlen sem lenne rossz eredmény egyik csapatnak sem: Deschamps együttese megnyerné vele a csoportot, a narancsmezesek meg úgy léphetnének  pályára hétfőn Gelsenkirchenben, hogy akár még kétgólos vereséggel is a B-ligába küldhetik a négyszeres világbajnok Nationalelfet.
A múlt amúgy a franciák mellett szól: a 27 eddigi találkozójukból 13-at nyertek 10 vereség és 4 döntetlen mellett. A különbség amúgy a három legutóbbi tétmérkőzésükön alakult ki: a két vb-selejtezőt (4–0, 1–0) és a szeptemberi NL-meccset (2–1) egyaránt a kékek nyerték meg.

WALES–DÁNIA (B-liga, 4. csoport)

El is dőlhet, meg nem is a csoportelsőség a cardiffi találkozón. Hazai győzelem esetén Gareth Bale-ék behozhatatlan előnyre tesznek szert a dán dinamitokkal szemben. Ugyanígy vendég siker esetén is végleges a dán csoportgyőzelem. Az iksszel a döntés Aarhusra marad, ahová a már csaknem kiesett írek látogatnak hétfőn. Elvileg persze még a jelenleg veretlen piros-fehérek is kieshetnek, ha mindkét mérkőzésüket elveszítik, ám erre Age Hareide együttese aligha kesz „hajlandó”. Különös tekintettel arra, hogy a csütörtöki mérkőzések után az egész mezőny 55 csapatából a fehéroroszok mellett csupán a dánok nem kaptak még egyetlen gólt sem…
A két csapat örökmérlege szoros és kevés gólos. 9 eddigi meccsükből a dánok eddig ötöt, a walesiek négyet nyertek meg, a gólkülönbség 10–8, azaz átlagban meccsenként két gól esik. Ezt a kettőt most is elfogadná mindkét csapat – persze csak ha ő lövi…

NEMZETEK LIGÁJA. Sport1 20:30 Hollandia–Franciaország (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván és Mészáros Ábel); Sport2 20:30 Wales–Dánia (kommentátor: Haraszti Ádám); 23:00 a nap meccseinek összefoglalója (műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván és Mészáros Ábel, kommentátor: Haraszti Ádám és Kassai-Tóth Csaba)

Kapcsolódó

AZ NL 14. VERSENYNAPJÁNAK PROGRAMJA

20:45   Hollandia–Franciaország, A-liga, 1. csoport (Sport1 20:30)
20:45   Szlovákia–Ukrajna, B-liga, 1. csoport
20:45   Wales–Dánia, B-liga, 4. csoport (Sport2 20:30)
20:45   Ciprus–Bulgária, C-liga, 3. csoport
20:45   Szlovénia–Norvégia, C-liga, 3. csoport
20:45   Gibraltár–Örményország, D-liga, 4. csoport
20:45   Liechtenstein–Macedónia, D-liga, 4. csoport