BL: norvég-svéd-horvát akadálytrió • SportTV

BL: norvég-svéd-horvát akadálytrió

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 17. 05:08    
Olvasási idő: 2 perc

Három kézi BL-csapatunk is pályára lép szombaton, s mindhármuk mérkőzését élőben közvetítjük. Úgy is fogalmazhatnánk: ezen a napon a Sport1 lesz a kézilabda BL televíziója...

VIPERS KRISTINSAND–FTC

Ki ne emlékezne az egy hónap három nappal ezelőtti, érdi mérkőzés utolsó hat másodpercére, amikor a norvégok döntetlen állásnál a győztes gólért támadtak és Kovacsics Anikó egy keresztpasszt elcsípve végigszáguldott a pályán, bevágta a ziccert, s ezzel két – utóbb kiderült: két középdöntős – ponthoz segítette az FTC-Rail Cargo Hungariát. Ugyanis a BL legszorosabb női csoportjából (az 1-3. helyezett közt 1 pont van, a már kiesett 3. csak két ponttal van elmaradva a leggyengébb továbbjutótól) mind a Fradi, mind a Vipers továbbjutott és legalább 2-2 pontot visznek magukkal a középdöntőbe. A magyar bajnoki ezüstérmes a norvégok ellenit, a Kristiansand a Bukarestben megszerzettet.
„Jól látható a Vipersen, hogy hétről hétre fejlődik, köszönhetően a Bajnokok Ligája-mérkőzéseknek – mondta az FTC kézilabdacsapatánnk vezetőedzője, Elek Gábora klubja honlapján adott interjújábsn. – A BL-rajt előtt a nem túl erős norvég bajnokságban könnyedén nyerte a meccseket, ezért az elején a komolyabb riválisokkal akadt gondja, most viszont az egyik legjobb formában lévő csapat. Ezzel szemben nálunk akad bőven probléma – Danick Snelderre nagyon valószínű, hogy most sem számíthatok, Nerea Pena betegeskedik, és meglehetősen kevesen vagyunk. De győznünk kell! Azt akarom látni, hogy ezen az őszön utoljára még egyszer küzdünk, harcolunk, ha kell, hogy elhisszük, a rengeteg gond ellenére is nyerhetünk. Ha a támadójátékunk jól működik és nem adunk esélyt a Vipersnek arra, hogy rohanjon, az már elég lehet, de persze nem olyan könnyű ezt megvalósítani…”
A két együttesnek az említett októberi meccs volt az első randevúja Európában, a második most következik

 

VESZPRÉM–IFK KRISTIANSTAD

A Kristianstad az egyetlen BL-együttes, amely ellen a veszprémiek 0 százalékosak eddig. Igaz, ebből könnyen lehet szombat estére 50% is, lévén hogy ez lesz csupán a két együttes második mérkőzése a balul sikerült múlt szombati 29–32 után. Az volt egyébként a svédek első győzelme az idényben. Új edzőjével. David Davisszel a kispadon a Telekom a Montpellier elleni 30–29 után kétszer kikapott, a Löwentől és a Kristianstadtól is. Ha most is kikap a Veszprém, beállítja negatív rekordját, a három egymást követő vereséget, amelyre 1996-ban és 2017-ben akadt már példa. A svéd együttes viszont a múlt heti győzelemmel fordítva: pozitív csúcsot állított fel három egymás utáni veretlen mérkőzéssel, amelyhez hasonló tavaly produkált. A magyar rekordbajnok első 7 meccséből négyet elveszített – ez a legrosszabb rajtja az európaui csúcsliga történetében. Ennek ellenére még továbbjutó helyen áll – van honnan javítani a visszavágókon – először szombat délután!

 

GYŐRI ETO–KOPRIVNICA  

A Podravka ellen szerezheti meg hatodik győzelmét az ETO (Fotó: ehfcl.com)

A Podravka ellen szerezheti meg hatodik győzelmét az ETO (Fotó: ehfcl.com)

A Podravka ellen szerezheti meg hatodik győzelmét az ETO (Fotó: ehfcl.com)

A kaproncai találkozón 26–26-ig együtt haladtak, akkor Kari Grimsbö lejött, a Győr eldöntötte a meccset Eduarda Amorim góljaival. A találkozó a THC–Krim meccs után kezdődik, a horvátok már az eredmény tudatában léphetnek pályára. Ha azon a németek nyernek, a Podravka csak győri győzelemmel juthat tovább a középdöntő csoportkörbe. A címvédőgyőriek az idényben a lehetséges összes pontot megszerezték, ennek folytatásában januárban az FTC akadályozhatja meg őket.
„Nem kérdés, hogy az utolsó Bajnokok Ligája-meccsünket meg akarjuk nyerni és úgy állunk hozzá, mint mindegyik mérkőzésünkhöz. Komolyan vesszük a hazai közönségünk előtt, de ugyanezt mondanám, ha idegenben lépnénk pályára. Magyarul: nagyon komolyan és teljes intenzitással fogunk pályára lépni” – mondta Danyi Gábor videonyilatkozatában a gyorietokc.hu-nak.

 

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (GYŐR–KOP)

Összesen: 7 mérkőzés, 7 Győr-győzelem /222–179-es gólkülönbség
Győrben:
3–3–0–0/85–73
Az első mérkőzés:
Győri ETO–Podravka Vegeta  34–29 (18–13), csoportmérkőzés, 2007. 11. 10.
A legutóbbi mérkőzés:
HC Podravka Vegeta–Győri Audi ETO KC  27–33 (15–17), csoportmérkőzés, 2018. 10. 14.

KÉZILABDA BL. Sport1 15:00  Vipers Kristiansand–FTC Rail Cargo-Hungaria női D-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Kökény Bea és Tóth Tímea); Sport1 17:15  Telekom Veszprém–IFK Kristiansand férfi A-csoportmérkőzés  (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:15 Győri Audi ETO KC–HC Podravka Vegeta Koprivnica női C-csoportmérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)