Klubcsúcsra tör a Győri Audi ETO • SportTV

Klubcsúcsra tör a Győri Audi ETO

2018. 11. 17. 14:25    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha a Győri Audi ETO KC legalább hét góllal nyer a Podravka Koprovnica ellen, története legjobb szereplésével jut túl a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörén.

Az Európai Kézilabda-szövetség a női BL hétvégi beharangozójában kiemelte, a Győri Audi ETO akár klubcsúcsot is dönthet a csoportkörben. Ha az öt kör után százszázalékos ETO a Podravka Koprivnica ellen sem hibázik, ráadásul legalább hét góllal nyer, akkor felülmúlja 2014-2015-ös önmagát. A zöld-fehérek akkor a Viborg, a Sävehof és a Lokomotiva Zagreb társaságából mentek tovább hat győzelemmel és +56-os gólkülönbséggel. Most a Thüringer HC, a Ljubljana és a Podravka társaságában öt kör után hibátlanok, a gólkülönbségük pedig +50. Figyelembe véve, hogy a címvédő Koprivnicán hat góllal (33-27) nyert, nem tűnik lehetetlen küldetésnek a csúcsdöntés.

Az elsőkörös gólrekordért, illetve legjobb gólkülönbségért azonban alaposan oda kell tennie magát a Győrnek. Mindkét rekord a Vardar Szkopjéé, amely a 2016-2017-es évadban 220 lőtt góllal és +72-es gólkülönbséggel került be a második csoportkörbe. Előbbihez megdöntéséhez 48 szerzett gól kellene, utóbbihoz pedig 23 gólos siker. Erre azért nem mernénk fogadni…

A Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica BL-mérkőzést szombaton 19:15-től élőben közvetítjük a Sport1-en.