Szupermaratoni kézikupa-vasárnap • SportTV

Szupermaratoni kézikupa-vasárnap

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 18. 04:41    
Olvasási idő: 3 perc

KARVINÁ–BALATONFÜRED  (férfi EHF-kupa)

Elérkeztünk az EHF-kupa selejtezőjének harmadik köréhez. Ebben a fázisban már nagyágyúk – például Bundesliga-csapatok – is csatlakoznak a mezőnyhöz, a párharcok győztesei már a csoportkörbe folytatják.
A két magyar együttes közül talán a Balatonfüred kapta a keményebb ellenfelet. A Nové Mestó-i klub 1992-ben jelent meg az európai kupaporondon, 1997 és 1999 között három egymást követő évben eljutott az EHF-kupa negyeddöntőjéig. Ezt megelőzően azonban még a 2011-12-es KEK-kiírásban szerepelt, azaz 7 év után tér vissza „kézi-Európába”. A cseh bajnokságot jelenleg is vezető együttes a macedón HC Proletet verte ki az előző körben kettős győzelemmel (26–22, 32–25). Három légióst foglalkoztat, a szerb Marjanovicsot és Sztojanovicsot, valamint a lengyel Piateket.
A BKSE kupamúltja ennél szerényebb, 2012 óta egy kivételével minden kiírásban indulhatott az EHF-kupában, négy évvel ezelőtt a csoportkörbe is elverekedte magát. Ebben az idényben kiemeltként csak most kapcsolódik be a küzdelmekbe.

BERA BERA–DUNAÚJVÁROS  (női EHF-kupa)

A múlt heti első találkozón a spanyol együttes fájó vereséget mért az újvárosiakra, félidei egygólos előnyét (12–11) a végére nyolcgólosra hizlalta. Legjobbja, az argentin Karsten 8-szor talált be a dunaújvárosi kapuba. Reális esély a fordításra nincs, de jó lenne, ha a DKKA legalább visszavágna Baszkföldön a múlt heti kiadós vereségért.

 

TATABÁNYA–OCI LIONS

A magyar bajnoki bronzérmes holland csapattal meccsel a csoportkörért.  példa. Az ellenfél 2011 óta indul rendszeresen az eurokupákban – egy év City-kupa kivételével mindig az EHF-serlegért folyó  küzdelemben.  Három esztendeje a csoportkörig is eljutott. Ebben a kiírásban az első selejtezőkörben kapcsolódott be, összesítésben egy góllal múlta felül a az osztrák DG Insignis Handball Westwient. Majd óriási küzdelemben egy újabb osztrák klub következett, az Alpla HC Hard, amelyen két döntetlen után csak idegenben szerzett több góljával (22–22, 29–29) tudott túljutni.
A Tatabánya kupahistóriája ennél fényesebb, először 2004-bn indult, tvalyelőtt pedig egészen a negyeddöntőig jutott. Remélhetőleg a nemrég a válogatott társkapitányává is kinevezett Vladan Matics legénysége kellő előnyt szerez arra, hogy a hollandiai visszavágón ne legyen gond a továbbjutással.

SZEGED–SKJERN (férfi BL)

A legrangosabb meccs természetesen a Szegedé, amely az európai csúcskupa A-csoportjában fogadja a Skjern Handboldot. A MOL-Pick múlt vasárnap Dániában is 29–26-os győzelmet aratott, minden idők legjobb „fél csoportkörét” (6 győzelem, 1 vereség) zárva. Carlos Pastor gárdája otthon veretlen 2017.december 2. óta, akkor a Wisla Plocktól kapott ki, ugyancsak BL-meccsen. A vasárnapi csata mindkét csapata bajnoki vívott a hét közben: a Skjern legyőzte a Ribe-Esbjerget 23–20.ra, a Sueóged ennél vaskosabb győzelmet aratott (39–29) a Gyöngyös ellen.
Biztos, hogy (szurkolóink) élvezik, amit látnak, örömmel jönnek ki a meccseinkre. A klub úgy lehet csakis erős, ha egyre nagyobb és komolyabb a szurkolótábor. Mindig elmondom, de most is ezt teszem: remélem, hogy hamarosan lesz egy új arénánk. Vasárnap pedig arra kérek mindenkit, hogy segítsék a csapatot, mert nagyon fontos meccs vár ránk, és a mi táborunkkal sikerülhet megszerezni az újabb két pontot” – mondta a klubhonlapnak a meccsről a spanyol mester.

 

SIÓFOK–LADA TOGLIATTI (női EHF-kupa)

Moen mester bizakodó (Fotó: siofokkc.com)

Öt fellépő kupacsapatunk közül a legrangosabb ellenfele kétségkívül a Siófoknak van. Az orosz Lada Togliatti 2007-ben és 2012-ben is döntőzót vívott az EHF-kupában, de mindkettőt el is elveszítette. A mieink már tól vannak egy győztes „házi csatán” a Vác ellen, az oroszok most szállnak be a kupába. Az első találkozón a balatoni együttes ugyan félidőben még vezetett egy góllal, a végére mégis négygólosra növelte előnyét, amely kézilabdában egyáltalán nem számít behozhatatlannak. Idézzük a klunhonlapról  a norvég mester Tor Odvar Moen szavait! „A játékosok most igazán meg akarják mutatni, hogy annál sokkal jobb teljesítményre képesek, mint amit az elmúlt hetekben mutattak. Újranéztem az első mérkőzést, és különösen a második félidőben találtam jó néhány olyan dolgot, amiből inspirációt meríthetünk. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk a hibáink kijavítására, és a párharc megfordítására. A védekezés az a terület, ahol jobban el kell merülnünk a részletekben. Hatékonyabbnak kell lennünk, ezt gyakoroltuk is az edzéseken. A tapasztalatainkra építkezve új taktikával rohamozunk. Támadásban nem térhetünk el a megbeszélt koncepciótól. Ha mindez összeáll, akkor nagyon jó és eredményes kézilabdára leszünk képesek. Szurkolóink mindig támogatnak bennünket, remek atmoszférát teremtenek. Értük is küzdeni fogunk, és meglesz a több mint négygólos siker. ”  Bár a próféta beszélne  skandináv mesterből!….

 

 

 

KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 10:15  HBC Karviná–Balatonfüredi KC férfi EHF-kupa, selejtező 3. forduló, első mérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Pásztor István); Sport1 12:15  Super Amara Bera Bera–Dunaújvárosi KAA női EHF-kupa selejtező, 3. forduló, visszavágó  (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Tóth Tímea, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 14:15 Grundfos Tatabánya–OCI-Lions női C-csoportmérkőzés férfi EHF-kupa, selejtező 3. forduló, első mérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Ágai Kis András,  szakértő: Borsos Attila); Sport1 16:30 MOL-Pick Szeged–Skjern Handbold férfi BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András,  szakértő: Borsos Attila);

Sport1 16:45 Siófoki KC–HK Lada Togliatti női EHF-kupa selejtező, 3. forduló, visszavágó (kommentátor-riporter: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Juhász István, műsorvezető: Ágai Kis András,  szakértő: Borsos Attila);  Sport1 20:30 Harmadik Félidő kézilabdashow (műsorvezető: Petur András)