Kemba Walker 60 pontja és rekordjai • SportTV

Kemba Walker 60 pontja és rekordjai

2018. 11. 18. 12:00    
Olvasási idő: 2 perc

A Charlotte Hornets kiváló irányítója legalább négyféle csúcsot döntött meg tegnap este azzal, hogy 60 pontot szórt a Philadelphia 76ers ellen. A kér csapat pazar meccset játszott az NBA szombati játéknapján.

Pazar meccset játszott tegnap este a Charlotte Hornets és a Philadelphia 76ers, amelyet végül a Sixers nyert meg hosszabbításban 122-119-re Jimmy Butler hathatós közreműködésével. A teljes meccs összefoglalója, amiben már elhangzik, hogy Walker karriercsúcsot és franchise-rekordot ért el, és felhívnánk a figyelmet Ben Simmons 27 másodpercnél látható lepattanó visszazsákolására is. No és persze Butler tettei is benne vannak Elképesztő.

Aki pedig csak a végjátékra kíváncsi, itt összeszedve megnézheti azt is, hogy a rendes játékidőben Kemba Walker dobja a Hornets utolsó 12 pontját, ezzel menti döntetlenre a meccset, és hogy Butler mit művel a meccs utolsó másodperceiben. Ott a blokk, ott az önfeláldozó mentés, és persze a meccsnyerő tripla is

De egy picit beszéljünk Kemba Walkerről, aki valóban emberfelettit nyújtott 60 pontjával, így érte el a karriercsúcsot:

Alább egy lista arról, milyen rekordokat döntött meg ezen az egy estén az irányító:

Egyéni csúcs:

Kemba Walker eddigi legjobb estéje 2016. január 18-án a Utah Jazz ellen volt, akkor 52 pontig jutott, ezt fejelte meg nyolc egységgel.

Franchise rekord:

Érdekes, hogy épp aznap este szórta így meg magát, amikor a Hornets a 30 éves franchise történetének legjobbjai előtt tisztelgett. A jelenlegi keretből csak ő tagja ennek a tízesnek, amelyben rajta kívül Muggsy Bogues, Dell Curry, Kendall Gill, Larry Johnson, Alonzo Mourning, Glen Rice, Baron Davis, Gerald Wallace és Al Jefferson szerepel. Közülük többen is eljöttek az ünnepségre.

Szóval a 60 ponttal a saját franchise csúcsát döntötte meg (ami 52 volt, az előbb ezt írtuk), mögötte Glen Rice a harmadik a listán, aki 1997 márciusában dobott 48-at a Bostonnak. Ahogy láttuk, Glen Rice is ott volt az ünnepségen.

Szezoncsúcs:

Októberben négyen elérték az ötven pontos határt, Derrick Rose volt az utolsó, akinek ez sikerült ebben a szezonban. A szezoncsúcsot Klay Thompson tartotta 52-vel, de ez most már a múlté, Walker az első ezen a listán. Legutóbb januárban James Harden tudott 60 pontot dobni a ligában.

NBA-rekord:

Azzal döntött meg minden korábbi csúcsot Walker, hogy 53-mal dobott több pontot, mint az ezt megelőző meccsén. A Cleveland elleni utolsó találkozón 7 pontra volt képes, most pedig 60-ra. Soha nem mutatott még be NBA-játékos ilyen szintű javulást két meccs között.