A veretlen Plzen „házi feladata” • SportTV

A veretlen Plzen „házi feladata”

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 20. 09:54    
Olvasási idő: < 1 perc
CHL

Az elmúlt idényben remekeltek a cseh csapatok a jégkorong BL-ben, ketten is bejutottak a sorozat elődöntőjébe. Most a Kometa Brno és a HC Plzen igyekszik ezt a teljesítményt megismételni, netán túl is szárnyalni.

A csoportkörből a 16 közé 4 svájci(!), 3 svéd, 2-2 cseh és finn, valamint egy-egy francia, német, norvég, osztrák és olasz együttes verekedte ve magát, a nyolc csoportelsőt összesorsolták a 8 csoportmásodikkal. A cseh HC Skoda Plzen a H-csoportból 5 normál játékidős és egy hosszabbításos győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe, megelőzve a svájci Luganót, a harmadik helyével kieső címvédő finn JYP-et és a szlovák HC Banská Bystricát. Az olasz csapat a C-csoportban végztt 10 ponttal a győztes svéd Skelleftea (14) mögött, megelőzve a finn HIFK-t (9) és a lengyel GKS Tychyt (3.).
A nyolcaddöntő első találkozóját mindenütt a csoportmásodik otthonában, jelen párosításban Bolzanóban (vagy másként a Dél-Tirolban szokásos német nyelven Bozenben) rendezték.
A plzeniek már 4:28-nál Conor Allen gólja révén magukhoz ragadták a vezetést, majd Miroslav Indrák duplázta meg az előnyt (6:52). A második harmad elején (22:41) Alexander Petan szépített, ám utána Indrák visszaállította a kétgólos plzeni előnyt (25:08), amelyet aztán Milan Gulas (32:13) és újra Indrák (38:49) tovább növelt. A harmadik harmadra is jutott egy találat, azt Petr Straka (49:22) érte el, így a sörváros legénysége 6–1-gyel zárta az olaszországi kirándulást.  Érdekes, hogy a féltucat találat közül BL pontlistájának éllovasa, David Stach (11 pont) egyet sem szerzett.
A „házi feladat” most Ladislav Cihak legénységének, hogy megőrizze ötgólos előnyét a visszavágón Plzenben. Ha ez sikerül – nagy az esély rá – , a Skoda-csapat a következő fordulóban a norvég Storhamar Hamar és a svéd Skelleftea AIK párharcának győztesével játszik a negyeddöntőben. (Az első mérkőzés abban a párban Norvégiában 4–4-es döntetlennel zárult.)

Sport2 17:00: HC Skoda Plzen–HC Bolzano jégkorong BL nyolcaddöntő, visszavágó (kommentátor: Gyulai Miklós)