Veszprémi és szegedi mámor a Harmadik Félidőben • SportTV

Veszprémi és szegedi mámor a Harmadik Félidőben

2018. 11. 25. 17:20    
Olvasási idő: 2 perc

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője és Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke társaságában értékeljük a magyar szempontból álomszerűen alakult kupahét eseményeit a Harmadik Félidőben vasárnap este a Sport1-en.

Úgy másfél héttel ezelőtt az EHF Twitter-oldalán megjelent egy szakértői tipp, amely szerint a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019-es Final Fourjában a Barcelona, a PSG, a Rhein-Neckar Löwen és a MOL-Pick Szeged lesz ott. Ennek fényében kellene értékelni a két magyar BL-csapat heti eredményét: Rhein-Neckar Löwen-Telekom Veszprém 25-29, MOL-Pick Szeged-PSG 33-32. Úgy, hogy a két összecsapáson összesen háromszor vezetett egy góllal valamelyik rivális a 120 perc alatt. Nagyon jó érzés volt látni, amint a Veszprém a német, a Szeged pedig a francia sztárcsapatot tartotta markában az egész meccsen keresztül.

És biztosan nagyon jó érzés lesz értékelni mindezt a Harmadik Félidő stúdiójában. Főleg vendégekkel, hiszen mindkét csapattól érkezik képviselő a stúdióba. A veszprémiek közül David Davis vezetőedző tisztel meg bennünket a jelenlétével. Az idény közben kinevezett szakember filozófiájának hatása már az egy héttel korábbi, Kristianstad elleni meccsen is érződött, most pedig teljes pompájában ragyogott. A Löwen szerdáig hibátlan volt hazai pályán a BL-ben, a trónkövetelő Barcelonát, majd a címvédő Montpellier-t is megverte, ezúttal viszont semmire sem volt orvossága.

A heti magyar kézicsoda második felvonását a Szeged írta, amely a BL-ben addig százszázalékos PSG-t intézte el úgy, hogy olykor öt góllal is vezetett ellene. A vége „csak” közte egy lett, ettől még a meccs utáni örömtánc, illetve a banketten lévő oldott hangulat abszolút érthető volt. A jó hangulatra jellemző, hogy amikor Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke és Borsos Attila, a Sport TV szakértője a vasárnap esti közös fellépésről beszélgetett, előbbi saját költeményt, utóbbi pedig táncműsort ígért a vasárnapi adásra. Nem merünk megesküdni rá, hogy végül élőben elő is adják, tekintettel a rövid felkészülési időszakra, de titkon reménykedünk…

A két BL-gárda mellett az EHF-kupában vitézkedő két magyar együttesről is szót ejtünk. Az adás elején Balatonfüredről jelentkeznek be kollégáink, ahol a hazaiak a Karvina ellen léptek pályára a csoportkörbe jutásért. A Tatabánya pedig már a füredi meccs kezdésére eldöntötte, hogy ott lesz a tavaszi folytatásban, hiszen a Limburg Lions ellen itthon megszerzett 13 gólos előny bőven kitartott Hollandiában is.

A Sport1-en 17:45-től élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinnal.