Veszprém: Jó úton vagyunk, és a Final4 irányába tekintünk • SportTV

Veszprém: Jó úton vagyunk, és a Final4 irányába tekintünk

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 26. 12:22    
Olvasási idő: 3 perc

A Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában már magyarul köszöntötte a nézőket. Ezt követően - már spanyolul - elmondta, hogy lépésről-lépésre kell előre haladni, folyamatosan dolgoznak azon, hogy javuljanak, mert van még miben fejlődni, de úgy érzi, jó úton van a csapat, és a Final4 irányába tekint. Lékai Máté már edz a héten kézsérülése után, Nagy László és Kent Robin Tönnesen pedig remekül kiegészítik egymást.

A BL-ben zsinórban két győzelmet szerző Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis magyarul a „Köszöntöm a kedves nézőket” mondattal üdvözölte a Sport1 Harmadik Félidő című műsorának nézőit.

„Az az igazság, hogy a munka valóban zajlik. Én úgy gondoltam, az első hónap során a játékosok még nem tudnak majd ilyen teljesítményt felmutatni, és úgy gondoltam, talán már a kristianstadti mérkőzésen is kijön az eredmény, illetve a Komló elleni bajnokin. Onnantól kezdve pedig majd stabil, következetes, konzekvens lesz a csapat, valami ilyesmiben reménykedtem az első hónap során –  nyilatkozta a vezetőedző a Harmadik Félidőben. –

Egy héttel, egy mérkőzéssel, később jöttek a jó eredmények.”

Kristianstadtban még 3 góllal alul maradt a Veszprém (november 10.), amely ezt követően a Komlót 20 góllal győzte le (november 13.), majd hazai pályán 9 góllal nyert a Kristianstadt ellen (november 17.), és Mannheimben 4 góllal verte a Löwent (november 21.), legutóbb a Vecsést múlta felül 20 góllal (november 24.).

 „Minden tekintetben előrelépést várok, hiszen mindennek javulnia kellett, a támadásnak, a védekezésnek, a kapusteljesítménynek, a visszaállásnak. Azáltal, hogy minden nap edzünk és videózunk, és jól felkészülünk a mérkőzésekre, ilyen minőségű játékosokkal csupán az edzéssel is nagyon sok mindent lehet javítani. Úgy vélem, így is kell tovább mennünk, hiszen továbbra is nagyon sok mindenen kell javítanunk” –  összegezte David Davis, min sikerült már javítani, és min szeretne még. Az erőnlét is szóba került:

„Állandóan javulnunk kell, mindent javítanunk kell, és nincs idő mindenre. A legfontosabb és legbonyolultabb az, hogy megértsük a játékrendszert, és mindenki átlássa, mi a feladata.

Ezzel sokkal inkább a kézilabdára koncentrálunk, de csak azáltal, hogy minden áldott nap edzünk, azáltal ugye a fizikai állapotunk is javul.” A szakember arról is beszélt, hogy az ellenfelek mérkőzéseit, játszanak bármilyen bajnokságban, azokat követni kell, ezért természetesen a hétfői Flensburg-Löwen találkozót is látta. „Minden ellenfél minden mérkőzését követni kell, hogy hogyan adaptálódnak, mit változtatnak, mit rotálnak, hogyan változik a játékuk, miként változik a védelmük, mindenből egy kevés. Nem csak állandóan visszapörgetjük a videót, hanem folyamatosan követjük az edzőket, a játékokat. Ez több órányi munka” – fogalmazott David Davis.

„Amikor nagyobb szükség volt Nagy Lacira, akkor a bonyolultabb mérkőzéseken ő is több játéklehetőséget kapott. Tehát számomra László hihetetlenül nagy értékkel rendelkezik, egy olyan játékosról van szó, aki nagyon fontos mind a pályán, mind azon kívül, arról a srácról van szó, akit úgymond nem lehet pénzzel megvásárolni. Most úgy alakult, hogy Kentek (Kent Robin Tönnesen) kellett egy kicsit nagyobb szerepet adni. Ez jól bevált, de én minden játékost meg szeretnék őrizni, meg szeretnék tartani, mindenkinek lesz ideje, hogy bebizonyítsa az értékét, az erejét, és hogy mennyire működik a rendszerben. Nagyon messze van még a jövő év” – mondta Nagy Lászlóról a vezetőedző, aki az is elárulta, kettes védőben melyik játékos a jobb jelenleg. –

„Mind a ketten jók. Laci magasabb, jobban ismeri a játékot, talán nehezebb kijátszani rá a helyzetet, Tönnesen pedig talán erőteljesebb fizikálisabb. Két teljesen eltérő játékos, akik nagyon jól kiegészíti egymást.

Ugye attól is függ, hogy éppen ki a jobb formában lévő játékos.”

„Ezek ilyen szakmai „megbetegedések”, a kézilabda kontaktsport. Semmi különös, egy kis zúzódás érte az ujját, megkérdeztük, tudja-e folytatni kötéssel, de így néz ki a helyzet. A héten már ugyanúgy fog edzeni, mint a többiek” –  nyilatkozta Lékai Máté, a Löwen ellen elszenvedett kézsérülésével kapcsolatban a vezetőedző.

Arról is kérdezte Petur András a Harmadik Félidőben David Davist, hogy több esélyt lát-e a Final4-ra az egy hónappal ezelőtti állapothoz képest: „Azt nem lehet mondani, hogy egy hónapja annyira rosszul játszott a csapat, most pedig ennyire jól, hanem az inkább a dinamika függvénye, hogy most jól van a csapat. Lassan, óvatosan kell előre haladni, most négy mérkőzésen elfogadható szinten játszottunk, és fontos, hogy ezen a szinten folytassuk, és valamelyest még javítsunk is, hogy versenyben lehessünk a Final4-ban. A Bajnokok Ligája a legkiegyensúlyozottabb csapatot díjazza, tehát továbbra is dolgozni kell, jobban kell játszani, sokkal jobban kell támadni, a védekezésben is javulnunk kell, és utána majd meglátjuk. Nagyon messze van még a Final4, és nagyon sok minden még bekövetkezhet, úgyhogy mindenkinek a támogatására szükségünk van, de a realitás talaján kell maradnunk, és lépésenként kell előre haladnunk, de úgy gondolom,

jó úton vagyunk, és a Final4 irányába tekintünk.”