Tanuljuk meg a nevét: Lukebakio! • SportTV

Tanuljuk meg a nevét: Lukebakio!

2018. 11. 26. 20:03    
Olvasási idő: 2 perc

Dodi Lukebakio, a Düsseldorf csatára még mélyebb válságba sodorta a Bayern Münchent, így aztán méltán lesz ő a Germánia egyik főszereplője hétfő este.

Ki a fene az a Dodi Lukebakio, aki miatt hétfőn a német internetes keresők egyik legnépszerűbb személye Arséne Wenger volt. Ő az, akit hétfőn a német sajtó Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője első számú utódjelöltjének tartott. Az edzőkérdés pedig a 21 éves düsseldorfi csatár miatt került elő, hiszen az utolsó előtti Fortuna az ő mesterhármasával ért el (1–3-ról!) döntetlent a Bayern vendégeként. Ebbe Sand 2001-es bravúrja óta ő az első, aki a Bayern ellen ért el mesterhármast a ligában, Manuel Neuernek úgy összességében elsőként lőtt mesterhármast a Bundesligában, illetve Cristiano Ronaldo 2017. áprilisi bravúrja óta az első játékos, aki három góllal tudta „megkínálni” a bajorokat.

„Kérem, nem szabad engem Ronaldóhoz hasonlítani” – hárította el a meccs után az ezzel kapcsolatos dicséreteket a csatár. Friedhelm Funkel, a Düsseldorf vezetőedzője is próbálta a földön tartani a csatárt, mondván, jobb lenne, ha ólomcipőt venne, mert akkor biztosan képtelen lenne a fellegek között járni… Az ólomcipőnek alighanem Süle és Boateng is örült volna, néha egészen viccesen nézett ki a versenyfutás közöttük.

Lukebakio a Watfordtól egy évre érkezett kölcsönbe Düsseldorfba (a Fortunánál már bánják, hogy a szerződésében semmiféle vételi opciót sem kötöttek ki), és egyelőre sokkal jobban teljesít, mint Angliában hagyott kollégái. Ő már kilenc gólnál tart (10 meccsen ötöt szerzett a Bundesligában, a Német Kupában pedig kettőn négyet), ami több, mint a Watford első és második számú gólfelelősének, Robert Peyreyrának és Andre Graynak az össztermése. Sőt, korábbi önmagát is felülmúlta, hiszen a Düsseldorf előtti korszakában (Anderlecht, Charleroi, Toulouse, Watford) 45 tétmeccsen összesen hat gólig jutott.

Mindenki a sebességét és a cselezőkészségét emelte ki, amiből idővel majd a belga válogatott profitálhat. Merthogy Lukebakio a nemzetközi porondon is érdekes karriert futott be: a Kongói DK-ban játszott egy meccset a felnőtt válogatottban, utána viszont kihasználta, hogy egyszer lehet csapatot váltani, és „átlépett” a belga U21-es válogatottba. Még a végén ő lesz az új Lukaku.

Ki szerezte a 12. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

T. Hazard (Mönchengladbach) a Hannover ellen

0%

Stindl (Mönchengladbach) a Hannover ellen

0%

Piszczek (Dortmund) a Mainz ellen

0%

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című magazinműsorral.