Előzni készül a Szeged • SportTV

Előzni készül a Szeged

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 28. 03:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Egészen szenzációs idényt fut a MOL-Pick Szeged: százszázalékos teljesítménnyel vezet a magyar bajnokságot, mindössze három pontot veszítve második a B-jelű BL-csoportban. Mindössze eggyel lemaradva az általa vasárnap legyőzött PSG-től. Amelyet meg is előzhet egy jól sikerült flensburgi kirándulással...

A 10. forduló hétközi játéknapján ugyanis a Pick Németországba látogat. Egy héttel ezelőtt a nagy hazai rivális Veszprém is Európa vezető férfibajnokságának egyik élcsapatához látogatott, és remek háromgólos győzelemmel tért haza. Ám van némi különbség a két találkozó között. A bakonyiak a Löwen ellen nyertek, amely a Bundesligában csak a 4., nem mellesleg előtte két nappal kapott ki a német bajnokságot százszázalékosan vezető Flensburgtól. Történetesen éppen ahhoz a Handewitthoz látogat most a Szeged, amely kétarcú ebben az idényben. A remek bajnoki szereplés mellett a BL-ben már öt(!) vereséget is számlál, 7 ponttal szerzett kevesebbet Carlos Pastor együttesénél. Mindkét együttes sikerrel zárta az előző kört:  a németek idegemben 31–24-re verték meg a Skjernt (a MOL-Pick korábban otthon veszített pontot a dánokkal szemben), a mieink a hét mérkőzésének nemcsak kinevezett, hanem annak is bizonyuló fantasztikus mérkőzésen 33–32-re múlták felül a PSG-t. A két együttes szegedi találkozóját a mieink nyerték meg 30–28-ra. A Flensburg legjobb gólszerzője a sorozatban eddig Holger Glandorf, 30 góllal, a szegediek házi gólkirálya, Bánhidi Bence ennél 7-tel többször talált a kapuba.
Vendég győzelem esetén a MOL-Pick átveszi a vezetést a csoportban, erre a klub fennállása során még sosem volt példa. Miként az idény végi négyes döntőbe jutásra sem, amelynek gondolatát az eddigiek alapján már joggal kezdi el ízlelgetni a csapat és szurkolótábora egyaránt.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (FLE–SZEG)

Összesen: 3 mérkőzés, 2 Flensburg-győzelem 1 Szeged-győzelem/ 88–76-os gólkülönbség
Flensburgban: 1–1–0–0/33–20
Az első mérkőzés: Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt 26–27 (12–9), nyolcaddöntő, 2011. 3. 26.
A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt 30–28 (15–14), csoportmérkőzés, 2018. 10. 14.

Sport1 18:30 SG Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)