A bukiknál Van Gerwen a nyerő • SportTV

A bukiknál Van Gerwen a nyerő

2018. 11. 28. 18:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A névadó fogadóiroda szerint Michael van Gerwen a legnagyobb esélyese a december 13-án kezdődő PDC-dartsvilágbajnokságnak.

Röviddel a sorsolás után a William Hill fogadóiroda közzétette legfrissebb oddsait a december 13-án kezdődő PDC-dartsvilágbajnoksággal kapcsolatban. Aligha meglepő módon, Michael van Gerwen toronymagas favoritja az eseménynek, az ő végső győzelmét 11/8-as esélyszámmal adja a viadal névadó szponzora. A holland világelső tavaly is nagy esélyesként vágott neki a legrangosabb tornának, de akkor az elődöntőben Rob Cross feltartóztatta.

Cross később a vb-t is megnyerte (epikus döntőben bizonyult jobbnak az utolsó profi meccsét vívó Phil Taylornál), most 20-szoros pénzt érne, ha meg tudná védeni a címét. Az angol játékosnál Van Gerwen mellett Gary Anderson (3:1), Peter Wright (11:1) és Michael Smith (11:1) is nagyobb favorit. A legtöbb pénzt Nitin Kumar világbajnoki címe lenne, az indiai győzelmét tízezerszeres szorzóval adják.

Emellett már arra is lehet fogadni, milyen nemzetiségű lesz a világbajnok (holland: 11/10; skót: 2/1; angol: 10/3; bármilyen más: 16/1), illetve, hogy lesz-e kilencnyilas a vb-n (igen: 8/13; nem: 6/5).

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-dartsvilágbajnokság eseményeit.