Sporttörténelmi Vidi-lehetőség • SportTV

Sporttörténelmi Vidi-lehetőség

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 29. 09:39    
Olvasási idő: 2 perc

Még sosem jutott tovább magyar csapat az európai kupák csoportköréből. Most a Vidi FC két „meccslabdát” is kiharcolt ; az elsőt már Boriszovban értékesítheti.

Az 1992–93. évi idény óta létezik az európai kupákban – előbb a BL-ben, majd az UEFA-kupában és a jogutód Európa-ligában – a csoportkör rendszere. A Vidi FC idei menetelése a harmadik magyar klub ötödik kísérlete ebben a „műfajban”. Ám 1994-ben a Ferencvárosnak, 2008-ban a Debrecennek a BL, 2005-ben ugyancsak az FTC-nek, 2009-ben megint a DVSC-nek és 2012-ben a  Videotonnak az UEFA-kupában, illetve az El-ben sem sikerült a követő kieséses szakaszt elérnie.
Most a Videoton-követő MOL Vidi FC négy kör alatt kedvező helyzetet teremtett magának. Jelenleg az L-csoportot a Chelsea hibátlan mérleggel, 12 ponttal vezeti és minden bizonnyal meg is nyeri.  A magyar bajnok 3 pont előnnyel vezet a PAOK és a BATE Boriszov előtt. Mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény az első számú döntő faktor, a Vidi ha megnyeri a boriszovi mérkőzését, már bizonyosan továbblép, hiszen a követő PAOK-ot oda-vissza legyőzte, a BATE pedig már nem érheti utol. Az esetleges döntetlen is jó esélyt kínál, hiszen a valószínű csütörtöki hazai Chelsea-siker a görögöket rostálja ki a továbbjutásra hajtók közük, míg az utolsó körben a Vidi csak akkor esik ki, ha a Groupama Arénában veszt az angolok ellen és a BATE megnyeri Szalonikiben a záró összecsapását.
A (sport)történelemíráshoz a Vidinek ugyancsak olyat kellene tennie, amilyent magyar csapat még nem ért el korábban: nyernie Boriszovban. Eddig a DVSC két, a Videoton egy alkalommal volt a BATE vendége, és a magyarok  még nyeretlenek: egy iksz és két vereség sorakozik az eredménylistákon.
Mi a magunk részéről mindent megteszünk, hogy az esemény rangjához illően tudósítsuk önöket. Kéttagú helyszíni stábunk – Petur András  kommentátor és  Szél Tamás Pál riporter – a helyszínről jelentkezik érdekesnek ígérkező anyagokkal mind a 18 órakor kezdődő felvezető műsorban, mind a meccs közben és után, az új nagy stúdiónkban pedig szakértőink elemzik  a látottakat-hallottakat. Ám mi is tudjuk az örök szabályt: minden műsor sikerét a mérkőzés eredménye határozza meg. S persze szeretnénk jó műsort csinálni, szóval: hajrá, Vidi!

Sport1 18:00  felvezető műsor; 18:45 BATE Boriszov Európa-liga L-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor, Puhl Sándor és Szélesi Zoltán); 23:00 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Mészáros Ábel, kommentátor: Haraszti Ádám és Kassai-Tóth Csaba)

Kapcsolódó

AZ EL-CSOPORTKÖR 5. NAPJÁNAK MÉRKŐZÉSEI

A-csoport: Zürich–AEK Larnaca, Leverkusen–Ludogorec, 18:55
B-csoport: Salzburg–RB Leipzig, Rosenborg–Celtic, 18:55
C-csoport: Zenit–Köbenhavn, Bordeaux–Slavia Praha, 18:55
D-csoport: Anderlecht–S. Trnava, Fenerbahce–D. Zagreb, 18:55
E-csoport: Qarabag–Sporting CP, Vorszkla–Arsenal, 18:55
F-csoport: Milan–Dudelange, Betis–Olympiakosz, 18:55
G-csoport: Szpartak Moszkva–Rapid Wien 16:50, Rangers–Villarreal, 21:00
H-csoport: E. Frankfurt–O. Marseille, Apollon L.–Lazio, 21:00
I-csoport: Sarpsborg–Besiktas, Malmö–Gent, 21:00
J-csoport: Standard L.–Sevilla, Krasznodar–Akhisarspor, 21:00
K-csoport: Asztana–Dinamo Kijev 16:50, Jablonec–Rennes, 21:00
L-csoport: BATE Boriszov–MOL Vidi 18:55 (Sport1), Chelsea–PAOK, 21:00