A Chiefs kidobta sztárfutóját • SportTV

A Chiefs kidobta sztárfutóját

2018. 12. 01. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A súlyos testi sértéséről előkerült videó miatt az NFL Amerikai főcsoportját vezető Kansas City Chiefs azonnali hatállyal kitette keretéből első számú futóját, Kareem Huntot.

Super Bowl-esélyek alapos csökkenése ide vagy oda, a Kansas City Chiefs úgy kivágta első számú futóját, Kareem Huntot, hogy a lába sem érte a földet. Huntot már megvádolták súlyos testi sértéssel, de a hivatalos szerveknek eddig nem volt bizonyítékuk a februári esetről. Most viszont a TMZ nevű bulvároldal birtokába került egy olyan videó, amelyen jól látható, amint Hunt fellök, megüt, majd megrúg egy nőt.

„Amikor a belső vizsgálatok során több menedzsmenttagunk is beszélt Kareemmal, ő nem volt őszinte velük. A most nyilvánosságra került videó megerősíti a tényt. Azonnali hatállyal elbocsátottuk Kareemot” – áll a Kansas City Chiefs közleményében. A liga felfüggesztette a játékjogát, és bár azt nem tiltotta meg, hogy bárki szerződtesse, a fegyelmi döntés megszületéséig (illetve az esetleges büntetés leteltéig) nem léphet pályára.

Hunt az előző idényben a liga legtöbb yardot futó újonca volt, második évében pedig futásból és elkapásból is hét touchdownt szerzett. A 824 futott yardja az ötödik legtöbb pillanatnyilag az NFL-ben.

A Chiefs 9 győzelemmel és 2 vereséggel vezeti az AFC-t. A következő időszakban Spencer Ware lesz a csapat első számú running backje.