Hétfő esti alsóházi csata

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 03. 09:52    
Olvasási idő: 1 perc

Kicsit változott a német futball-ligák közti meccselosztás ezen a hétfordulón. Szombaton kora délután másodosztályú meccset adtunk, a hétfő esti szokásos Bundesliga 2-es időpontban viszont élvonalbeli mérkőzést közvetítünk két alsóházbeli együttes részvételével.

Vajon hány hasonló Bayer-gólörömöt kaphatnak lencsevégre a fotósok hétfőn este a Max-Morlock-Stadionban? (Fotó: Getty Images)

Mindkét együttes elég gyenge szezont fut eddig. A házigazda bajor együttes éppen a 16., azaz az osztályozós helyen áll a táblázaton. Hét forduló óta nyeretlen, két-két vereség között háromszor ikszelt. Igaz, szárnyalást aligha vártak hívei a csapattól, de a biztos bennmaradást azért feltétlenül.
Sokkal nagyobb igényű, s ezért még csalódottabb a Leverkusen publikuma. Az évezred elején, 2002-ban nagy ezüsthalmozó (BL- és bajnoki 2. hely, kupadöntő) Bayer még az elmúlt idényben is BL-csoportkörös volt, most viszont csupán a 12., s győzelem esetén is csak a Schalkét (nem mellesleg: örök vetélytársát…) tudja megelőzni. Legutóbbi 5 meccsén a győzelem-vereség-győzelem-vereség libikókát egy döntetlen követte.
Köllner mester, az 1FCN edzője változtatásokat tervez a kezdő összeállításban. Elképzelhető, hogy Ewerton kezd a védőhármas közepén, Palacios a jobb oldalán és Msidjan is bekerül az együttesbe. A másik oldalon Heiko Herrlich teljes „sorcserét” hajt végre a hét közben a Ludogorec ellen hazai pályán csak ikszelő csapatán, lehet, hogy 10(!) helyen is más kezd, mint négy napja a BayArenában. Meglátjuk, ebben az új összetételben a Leverkusen végre elindul-e felfelé, ahogyan azt a szakértők megjósolták, akik európai kupahelyre várták az idény végén a Bayert.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (NÜR–LEV)

ÖSSZESEN: 50 mérkőzés, 12 Nürnberg-győzelem, 13  döntetlen, 15 Leverkusen-győzelem / 53–92-es gólkülönbség
LIPCSÉBEN: 25–9–6–10/ 35–42
A 2017–18. IDÉNYBEN: Leverkusenben 0–3, Nürnbergben 1–4
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Marek Mintál 3, ill. Stefan Kiessling 10 gól.

BUNDESLIGA, 13. forduló. Sport1 20:30 1. FC Nürnberg–Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Mészáros Ábel)