Virtuális csoportdöntők az „alsó ágon” • SportTV

Virtuális csoportdöntők az „alsó ágon”

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 03. 11:05    
Olvasási idő: 2 perc

Két élő és egy felvett mérkőzéssel jelentkezünk a franciaországi női kézilabda Eb-ről hétfőn. Az élők gyakorlatilag a C- és a D-csoport döntőjének is felfoghatók, mert csupa, az első fordulóban győztes együttes mérkőzik meg rajtuk egymással.

NÉMETORSZÁG–ROMÁNIA

Az igazi ínyencek már túl lesznek a vasárnapi Oroszország–Montenegró (Sport2 16:15) mérkőzés felvételén, mikor délután megkezdődik a D-csoportban már valószínűleg egy továbbjutó helyről döntő német–román mérkőzés. Két győzelemmel ugyanis már nem lehet kiesni, és az első kört mindkét együttes győztesen zárta. A németek hatalmas meglepetésre a 7-szeres Európa-bajnok Norvégiát verték meg a balátlövő Emily Bolk utolsó perces góljával. A győztes gól szerzője még nem gondol ennyire előre. „Nem foglalkozom sem a középdöntővel, sem a lehetséges elődöntővel. Csak a következő meccsre koncentrálok. Ez az egyetlen lehetséges felfogás minden játékosunk számára” – mondta.
A statisztikák a németek mellett szólnak, akik a két együttes 6 Eb-mérkőzéséből ötöt megnyertek. A hatodik viszont, éppen a legutóbbi, svédországi kontinensbajnokságon román sikerrel zárult. Keleti szomszédaink kiemelkedő klasszisa, Cristina Neagu mérföldkőhöz érkezik a csehek elleni győztes nyitó meccsen, amelyen megszerezte 200. Eb-gólját. „Minden tökéletesen működött, csapatként így kell tovább együtt dolgoznunk, ha nyerni akarunk” – nyilatkozta a románok első számú csillaga.

HOLLANDIA–SPANYOLORSZÁG

Ugyancsak két győztes játszik a mi csoportunk másik mérkőzésén, amelyen a küzdő felek már a magyar–horvát összecsapás eredményének tudatában lépnek pályára Montbéliard-ban. A szituáció azonos a D-csoportbelivel: amelyik gárda nyer, már középdöntős, és minimum két ponttal rajtol a következő körben.  A hollandok edzőjének a két kieső klasszis, Yvette Broch és Danick Snelder helyettesítése jelentett az egyik kulcsproblémát, a mieink elleni találkozón a Kelly Dulfer, Jessy Kramer duó megfelelően muzsikált (5 lövésből 5 gólt szereztek és megfelelően játszottak védekezésben is), kérdés, az egész sorozaton át képesek-e hasonló jó teljesítményre. Dulfer szerint a csapat jól befogadta őket, megfelelően reagált az új helyzetre, de még sokat kell dolgozni, hogy támadásban még jobban pótolni tudják a két hiányzó klasszist.
A spanyolok örökmérlege jobb a párharcban, 9-et nyertek meg 16 összecsapásukból. Mindkét csapat célja természetesen a középdöntő, amelyet a legutóbbi Eb-n mindketten el is értek. A visszatérő Carlos Viver edzővel az élen a spanyolok olajozott gépezetként működtek a horvátok elleni győztes mérkőzésen, főleg az első félidőben. „Remélem meg tudjuk tartani ezt a szintet a csoportmeccsek során végig” – nyilatkozta Nerea Pena, a Fradi-szurkolók egyik kedvence, aki a horvátok elleni találkozón csapata legjobb gólszerzőjének (7 gól) és legjobb játékosának bizonyult.

NŐI KÉZILABDA EB. Sport2 18:00 Németország–Románia D-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea); Sport2 21:00 Hollandia–Spanyolország C-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea).