Gulácsi a Bundesliga legjobbja • SportTV

Gulácsi a Bundesliga legjobbja

2018. 12. 03. 16:01    
Olvasási idő: 2 perc

A számok alapján jelenleg Gulácsi Péter a Bundesliga legjobb kapusa. Nem mi mondjuk, hanem a bajnokság hivatalos angol nyelvű oldala. Ő kapta a legkevesebb gólt, ő hozta le legtöbbször kapott gól nélkül a meccseket és az övé a legjobb százalékos védési mutató.

Minekutána a Bundesliga 2018–2019-es idényében végképp kiderült, Manuel Neuer is csak ember (48,6 százalékos védési hatékonysággal nem is tudunk másképp tekinteni rá…), a bajnokság hivatalos oldalának angol verziója készített egy összeállítást arról, ki lehet a legjobb kapus most a német élvonalban. A Bayern München kapusa mellett még négyen kerültek az elitbe: Roman Bürki (Dortmund), Yann Sommer (Mönchengladbach), Kevin Trapp (Frankfurt) és Gulácsi Péter (RB Leipzig).

És ha maradunk a forrásnál, akkor kölcsönvehetjük ezt az idézetet is: „Papíron Gulácsi a Bundesliga kiemelkedő kapusa ebben az idényben, az övé a legjobb védési százalék (79,6%), ő kapta a legkevesebb gólt (10) és ő könyvelhette a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést (7). A magyar kapus a Lipcse csúcstartója az élvonalban játszott meccsek tekintetében, a 2016-17-es idény óta a nyolcvanból csak két mérkőzést mulasztott el. Fontos szerepet játszott abban, hogy csapata felkapaszkodott a dobogóra, 49 lövésből 39-et megfogott, és a riválisok a 13 ziccerükből csak hetet lőttek be neki. Volt, hogy sorozatban öt meccsen nem kapott gólt, a Lipcse pedig a Dortmundot megelőzve a liga legjobb védelmével büszkélkedhet.”

A Kickernél az osztályzatokat tekintve a kapusok között harmadik, minden labdarúgót figyelembe véve pedig a negyedik. A kiegyensúlyozottsága is lenyűgöző, hiszen 3,0-nál rosszabbat még nem kapott, ahogyan 2-esnél jobbat sem: hatszor kapott 3-ast, kétszer 2,5-est, ötször pedig 2-est. A Mönchengladbach ellen speciel hármast kapott, ami alighanem inkább „alullőtt” kalkulus, hiszen a Bild ugyanazt a produkcióját a legjobb, az egyes érdemjeggyel jutalmazta.

De hogy ne csak mi dicsérjük, jöjjenek az RB Leipzig vezetőedzőjének, Ralf Rangnicknak a szavai: „Péter minden meccsen játszott, és pusztán a számok alapján a Bundesliga legjobb kapusa. A csapaton belüli helye egyértelmű, sőt, egyre fontosabb lesz a számunkra. Aranyos srác, abszolút profi és a csapat megkérdőjelezhetetlen sziklája.”

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen foglalkozunk Gulácsi Péter teljesítményével, sőt, interjút is készítünk vele.

Addig is, szavazatok a 13. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 13. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Timo Werner (RB Leipzig) első gólja a Mönchengladbach ellen

0%

Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart) az Augsburg ellen

0%

Paco Alcacer (Dortmund) a Freiburg ellen

0%