A magyar „shutout-rekorder”

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 04. 00:20    
Olvasási idő: 1 perc

A Bundesliga 13. fordulójából sem hagyjuk önöket számok, érdekességek és statisztikák nélkül. A fókuszban – mint mindig – a BVB, a Bayern és a magyar érdekeltségű együttesek.

A magyar válogatott kezdőkapusa immár a lipcseiek "shutout-csúcstartója" is (Fotó: Getty Images)

+ A lipcseiek egymást követő hetedik hazai tétmeccsükön nem kaptak gólt – egy kivétellel (Európa-liga, Celtic, 2-0) Gulácsi Péterrel a kapuban. A magyar kapus otthon legutóbb Miiko Albornozzal (Hannover) szemben kapitulált, a szeptember 15-i mérkőzés 65. percében. Gulácsi az idény során hetedszer nem kapott gólt a Bundesligában, ezzel vezeti a vonatkozó rangsort.
= A Leipzig az első negyedórákban hat gólt ért el, ez több, mint bármely más Bundesliga-csapaté az idényben.
+ Marco Reus a 2018-as naptári évben a 16. gólját szerezte, ami karriercsúcs.
o Paco Alcácer első 8 bajnokiján 10 gólt ért el. Ez csúcsbeállítás, Gert Dörfelnek (Hamburg) sikerült még ez 1963-ban, a liga induló évében. Több meg azóta senkinek sem.
= Lucien Favre az első BVB-edző, aki első 13 mérkőzésén nem szenvedett vereséget együttesével.

A BVB élén klubrekordot döntő Lucien Favree

A BVB élén klubrekordot döntő Lucien Favree

Neki sikerült az, ami mondjuk Ottmar Hitzfeldnek vagy Jürgen Kloppnak sem:  első 13 meccsét veretlenül ülte végig a BVB kispadján (Fotó: Getty Images)

+ Christian Streich jubilált, a 200. Bundesliga-meccsén ült a Sallai Rolandot is foglalkoztató SC Freiburg kispadján. Az élvonalban nála többször csak a legendás Volker Finke (340) ült az SCF kispadján, a további sorrend: Robin Dutt (68) és Marcus Sorg (17).
o A Bayern világbajnoka, Jerome Boateng is fontos mérföldkőhöz érkezett: 250. bajnokiját játszotta a német élvonalban.
= Vedad Ibisevic, a Dárdai Pál irányította Hertha csatára a harmadik legtöbb Bl-meccset játszó bosnyák játékos lett. Csak Sergej Barbarez (330) és Hasan Salihamidzic (321) játszott többet annál a kerek 300-nál, amelyet a berlini csatár elért a hétvégén. A sorban mögötte Sejad Salihovic (186) és Zvjezdan Misimovic (157) következik honfitársai közül.
+ A Bundesliga a leggólgazdagabb a nagy bajnokságok közül. Az öt topliga meccsenkénti gólátlagrangsorát a német élvonal vezeti 3.22 góllal, a Premier League (2.75), a Serie A (2.72), a Ligue1 (2.59) és a La Liga  (2.54) előtt.