Harc az éremreményért • SportTV

Harc az éremreményért

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 07. 09:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A nancyi II. csoportban is megkezdődnek a küzdelmek a női kézilabda Eb-n. Az általunk közvetítendő találkozón két olyan együttes csap össze, amelynek csak a győzelem adhat reményt az érmekért folyó mérkőzések eléréséhez.

Spanyolország 0, Németország 2 ponttal rajtol a magukkal hozott eredményekből kiszámított táblázaton. A németek számítanak a torna meglepetéscsapatának, a hétszeres bajnok, címvédő Norvégia elleni 33–32-es győzelemmel rajtolva. A fiatal csapat mentális erejét mutatja, hogy ötgólos hátrányból is fordítani tudott Csehország ellen. Ezzel a mérkőzéssel szerezte meg a középdöntős szereplése Henk Groener együttese, amely így a skandinávok elleni két pontot vitte magával.
A spanyolok viszont pont nélkül indulnak. A két másik továbbjutótól egyaránt vereséget szenvedtek. A hollandoktól az utolsó másodpercekben kapott átlövésgóllal, a mieinkkel szemben esélyük sem volt a sikerre. Így roppant kevés a sanszuk, mindhárom középdöntő mérkőzésüket meg kellene nyerniük, s még ez sem jelentene garanciát az elődöntőt jelentő második hely elérésére.
A két fél már harmadszor csap össze az idényben. A selejtezők során egy csoportban voltak, mindketten hazai pályán legyőzték a másikat. Ezen kívül játszottak egy barátságos meccset is novemberben, amelyet 22–20-ra a spanyolok nyertek meg.
A spanyolok szakmai kihívása, hogy megállítsák a fiatal németek remek támadójátékát. Groener kapitány tanítványai eddig a szaggatottról és a hatosvonalról is igen eredményesek voltak, összesen 87 gólt szereztek a tornán, kétszer is elérve, illetve túlhaladva a 30-as határt.

NŐI KÉZILABDA EB. Sport2 18:00 Németország–Spanyolország II.-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea)

Kapcsolódó

ÚT A KÖZÉPDÖNTŐIG (GER–ESP)

Németország  (D-csoport, Breszt): Norvégia ellen 33–32, Románia 24–29, Csehország 30–28
Spanyolország (C-csoport, Montbéliard): Horvátország ellen 25–18, Hollandia 27–28, Magyarország 26–32