Csak a három pont boldogít • SportTV

Csak a három pont boldogít

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 09. 11:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Két mérkőzés van hátra a Bundesliga 14. fordulójából, az egyiket élőben, a másikat felvételről közvetítjük.

Délután a 10. Mainz a játéknapot megelőzően  utolsó előtti Hannovert fogadja. A házigazda legutóbbi négy mérkőzéséből hármat győzelemmel zárt, egyedül a Dortmundtól kapott ki otthon 2–1-re, ami a BVB idénybeli teljesítményét látva bőven megbocsájtható. A vendég Hannover legutóbbi hat meccséből viszont ötöt elveszített, a fájdalmasan egyhangú sorozatot a Wolfsburg ellen „közbeiktatott” 2–1-es hazai győzelem törte meg november 9-én.
A Mainzban Brosinskinak a Düsseldorf elleni combsérülése nehezíti Schwarz edző dolgát, valamint
Onisiwo és Quaison is kihagyott a hét közben két edzést megfázás miatt. Valószínűleg az osztrák csak a cserepadon kezd, a svéd csatár viszont kezdőként futhat ki a pályára. A túloldalon Breitenreiter mester nem számíthat az emésztőrendszeri problémákkal küzdő Elez szolgálataira, a 4 sárgás, eltiltás által fenyegetett Anton enyhe fertőzésen esett át a héten, de bevethető. Ha a középső védő mégsem játszhatna, Wimmer helyettesítheti őt a hátvédsorban.
Az FSV az esetleges győzelemmel a 8. vagy a 9. helyre léphetne elő, csupán egypontnyira lemaradva az El-selejtezős helyen álló, hatodik Herthától. A H96 az esetleges három ponttal a 15. helyen felválthatja a Stuttgartot. Döntetlennel mindketten a jelenlegi pozíciójukban maradnának.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (MAI–HAN)


ÖSSZESEN: 22 mérkőzés, 6 Mainz-győzelem, 8 döntetlen, 8 Hannover-győzelem/ 23–25-ös gólkülönbség
MAINZBAN: 11–5–3–3/ 12–6
A 2017–18. IDÉNYBEN: Mainzban 0–1, Hannoverben 2–3
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Nicolai Müller 4, ill. Jan Simák 4 gól

Az est folyamán még egy-egy felvételes mérkőzést közvetítünk a Bundesligából és a Liga NOS-ból, a portugál élvonalból.

BUNDESLIGA, 14. forduló. Sport2 15:30  1. FSV Mainz–Hannoverscher 96 SV (kommentátor: Fülöp László); Sport1 21:15 Borussia Mönchengladbach–VfB Stuttgart (felv., kommentátor: Haraszti Ádám). LIGA NOS, 12. forduló. Sport 1  23:15 Sporting CP–CD Aves (felv., kommentátor: Bartha Zoltán)