I. Jürgen után I. Lucien lehet Dortmund királya • SportTV

I. Jürgen után I. Lucien lehet Dortmund királya

2018. 12. 10. 17:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Még csak 14 forduló telt el a Bundesligából, de többen máris párhuzamot vonnak a Borussia Dortmund 2010–2011-es és mostani idénye között. Nem minden alap nélkül!

A Borussia Dortmund a mögöttünk hagyott hétvégén újabb fontos (sőt, történelmi okokból a legfontosabb) rangadót nyert meg, így aztán újabb víziók jelentek meg a csapat bajnoki címével kapcsolatban. Az egyikben párhuzamot vonnak a Jürgen Klopp-éra első (2011) és a Lucien Favre-korszak remélt első bajnoki címe között. Merthogy:

  • Klopp is, Favre is nagyon fiatal csapattal indult-indul harcba. Klopp esetéebn az idény elején 23,7 év volt az átlagéletkor, de a szakember a szezon közben többször még ennél is fiatalabb csapatot vetett be, így például 2011 februárjában a Bayern Münchent 3–1-re legyőző gárda átlagéletkora 22,8 év volt. Favre együttese az idény elején 24,6 év átlagéletkorú volt, az eddigi legfiatalabb csapatot (23,5-es átlagéletkor) az Augsburg elleni 4–3 során láthatta a publikum.
  • Kloppnál Mario Götze, Robert Lewandowski, Kevin Grosskreutz, Nuri Sahin és Mats Hummels volt fiatal sztár, manapság Christian Pulisic, Jacob Bruun Larsen és Jadon Sancho tartozik ebbe a körbe.
  • Nyolc éve, 2010 októberében a BVB 2–0-ra megverte a Bayernt, az idén pedig 3–2-es fekete-sárga siker született ebben a párharcban.
  • A Dortmund az idén (három év után először!) megnyerte a Schalke elleni derbit (2–1-re), és 2010-ben a két ősi rivális első meccsén szintén BVB-diadal (3–1) született.
  • A Klopp- és a Favre-csapatban Lukasz Piszczek, Marcel Schmelzer, valamint a két korszak között egy müncheni kitérőt tevő Mario Götze a „közös pont”.
  • A 2010–2011-es idényben Jürgen Klopp csapata a 15. forduló után őszi bajnok lett, akkor tíz ponttal vezetett a Mainz előtt. A Dortmund 2018-ban is őszi első lehet a Bundesligában, ehhez elég legyőznie a Werder Brement. 2010 őszén egyébként 14 forduló után 37, most 36 pontja volt/van a csapatnak.

A Dortmund szárnyalása a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában is jelentős teret kap, miképp a Bayern München és a Mönchengladbach közelmúltbeli jó formája is.

Addig is itt szavazhattok a 14. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 14. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Isak Belfodil (Hoffenheim) a Wolfsburg ellen

0%

Kevin Möhwald (Werder Bremen) a Düsseldorf ellen

0%

Jadon Sancho (Dortmund) a Schalke ellen

0%