A világelső bemutatkozik • SportTV

A világelső bemutatkozik

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 15. 03:37    
Olvasási idő: 2 perc

Ünnepnap lesz a szombati, a harmadik versenynap a PDC-vb-n a londoni Alexandra Palace-ben. Az esti program záró találkozóján színpadra lép a sportég jelenlegi Number 1-ja, a világelső, eddig kétszeres világbajnok holland Michael van Gerwen, a verseny első számú favoritja is.

MVG színre lépése előtt azonban még 7 másik mérkőzést is lejátszanak. A délutáni session (programfél) az angol Richard North (a világranglistán a 35.)  és a horvát születésű, de németként induló Robert Marijanoviccsal (vlr.: 85.) mérkőzik meg. A második meccsre az észak-ír Mickey Mansell (vlr.: 58.) és a kanadai Jim Long vonul ki, összecsapásuk győztese a második körben a holland Benito van de Passzal játszik majd. Ezután következik az újabb angol, Josh Payne (vlr.. 54.), aki egy másik kanadai, Jeff Smith társaságában tölt el majd három-öt szettnyi időt a pódiumon, amelyikük nyer, a 12. kiemelt Dave Chisnall ellenfele lesz a kövtkező kanyarban. A délután záró találkozója már második fordulós, a legjobb német, Max Hopp, az utolsó, 32. kiemelt (vlr.: 31.) az első fordulóban a hongkongi Lamot 3–0-val búcsúztató holland David Nopperttel mérkőzik meg.

Az esti programrészt a spanyol Antonio „Toni” Ancinas (vlr: 51.) és az új-zélandi Craig Ross (vlr.: 140.) csatája nyitja, a folytatásban angol házimeccs következik Ryan Searle (vlr.: 57.) és Stephan Burton között, a győztes „jutalma” a következő fordulóban az osztrák Mensur Suljovic (7. kiemelt) elleni csörte lesz. Az utolsó előtti találkozót az angol Keegan Brown (vlr.: 38.) játssza a kevés kelet-európai egyikével, a cseh Karel Sedlácekkel, aki négy éve a legjobb 32-be is beverekedte magát.
A nap fénye természetesen a csúcsfavorit Van Gerwen bemutatkozása lesz. Az első kiemelt világelső az angol Alan Tabernt kapta ellenfélül, aki csütörtökön már nyert egy mérkőzést (3–2) az ausztrál Ryan Smith ellen. A tar holland zseni már 23-szor játszott az angollal, s csupán 7–6-ra vezet ellene, igaz, mind a hat vereségét még 2011 előtt szenvedte el tőle, azóta fordított 1–6-ról, a legutóbbi győzelmét idén május 5-én, az Európai GP-n aratta fölötte, a 32 között 6–2-re nyerve. A párosítás kabalának sem rossz a világelső számára, hiszen utána meg is nyerte a viadalt, a döntőben James Wade ellen 8–3-ra diadalmaskodva.

Sport2 13:30 és 20:00  PDC-dartsvilágbajnokság, 3. nap (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)