A Bundesliga-maratoni újabb etapja • SportTV

A Bundesliga-maratoni újabb etapja

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 15. 12:33    
Olvasási idő: 2 perc

Noha jelenleg még a Mönchengladbach közéjük ékelődik általános szakmai vélekedések szerint a Bundesliga kétszereplős maratoni futóversennyé alakult: az élen robogó Dortmund a 15. bajnoki játéknapon hazai pályán szerepel, a bajorok északi túrára mennek Hannoverbe.

HANNOVER–BAYERN

Elvileg a Bayernre vár a könnyebb feladat, amely a kiesőjelölt, utolsó előtti Hannoverhez látogat.
Niko Kovacnak túl nagy rotációra nem igen van lehetősége, aligha változtat sokat a BL-csoportelsőséget az amszterdami sokgólos remivel véglegesítő együttesen. Thiago valószínűleg kezdő lesz, ahogy a végre felgyógyult, lendületes Coman is. Ribéry viszont ebben a naptári évben már aligha lép pályára.
Nem sokat változtat Breitenreiter mester sem. Az eltiltását töltő Sorgot Korb vagy Elez helyettesíti a védelem jobb oldalán. Az edző még vacillál: Wood kapus előtt maradjon a három védő vagy mégis a négyhátvédes formációt válassza. A középpályán Albornoz lép Ostrzolek helyébe. Antonnak vigyáznia kell, mert négy sárgája van, az ötödikkel eltiltatná magát.
A Bayern idegenben nem rossz. Kiszállásai során csupán két ponttal szerzett kevesebbet, mint a 9 ponttal előtte álló Dortmund. Azaz a felzárkózás útja adva van: házon kívül szorgosan gyűjtögetni tovább a pontokat, otthon pedig mindenkit megverni ezután.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (HAN–BAY)

ÖSSZESEN: 56 mérkőzés, 9 Hannover-győzelem, 8 döntetlen, 39 Bayern-győzelem/ 54–154-es gólkülönbség
HANNOVERBEN: 28–8–6–14/ 34–58
A 2017–18. IDÉNYBEN: Münchenben 1–3, Hannoverben 0–3
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Hans Siemensmeyer 6, ill. Gerd Müller 21 gól

DORTMUND–WERDER BREMEN

A Dortmund mind ez ideig csupán egyetlen remivel veszített két pontot otthon, további hat hazai bajnokiját mindegyikét megnyerte. A hét közben a BL-ben megszerezte a csoportelsőséget az Atlético előtt, de ez még nem szerez osztatlan boldogságot a Signal Iduna Park népének, hiszen az elitligában sosem tudni, első- vagy másodikként jobb továbblépni, az csak a sorsoláskor derül ki igazán.  A monacói „túracsapat” azért a bajnokságban „visszaváltozik” a szokásos kezdővé, amely ha megszerzi a három pontot, két fordulóval a zárás előtt véglegesíti őszi elsőségét. Ez pedig jó előjel: eddig négy alkalommal végzett félidőben az élen a BVB, ebből háromszor (1994-95, 1995-96, 2010-11) meg is szerezte a bajnoki címet az idény végén.
A vendég Werdernek elég bő a sérültlistája, a mester Kohlfeldtnek nem túl tág a mozgástere. Gondolkodik, hogy maradjon-e a 3-5-2-es alapfelállásnál, vagy váltson a védekezőbb 4-4-2-re. Még egy személyi kérdés: maradjon-e Nuri Sahin (nem mellesleg: exdortmundi) a védelem tengelyében vagy Kevin Mühwald kerüljön a csapatba. A brémai együttes egyébként nem ijedős idegenben, eddig három helyről, Frannkfurtból, Augsburgból és Gelsenkirchenből is elhozta a három pontot, de azért a dortmundi kiránduláson egy „kicsit” erősebb lesz az ellenfél…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (DOR–WER)

BUNDESLIGA, 15. forduló. Sport1 15:15 Hannoverscher 96 SV–FC Bayern München (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hegyi Iván); Sport1 18:15 BV Borussia Dortmund–SV Werder Bremen (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Mészáros Ábel)