Brees a "fél világnak" megköszönte a passzrekordot • SportTV

Brees a „fél világnak” megköszönte a passzrekordot

2018. 12. 15. 20:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Drew Brees amolyan előkarácsonyi ajándékként sokaknak meghálálta, hogy ő lett az NFL passzkirálya.

„Mindenkinek akartam valamivel kedveskedni” – mondta Drew Brees, a New Orleans Saints quarterbackje, miután a héten célba jutott az a 174 labda, amellyel megajándékozta azokat, akik hozzásegítették az NFL passzrekordjának megdöntéséhez. Brees még az 5. játékhéten lett csúcstartó, ma pedig már 73 908 passzolt yardnál tart. „A meccs után elragadtak az érzelmek. Szerencsére szabad hetünk jött, így vehettem egy mély lélegzetet. És elkezdtem gondolkozni azokon a srácokon, akik benne voltak abban, hogy idáig eljutottam” – fejtegette Brees.

Brees Mickey Loomist, a Saints GM-jét, Doug Millert, a franchise kommunikációs igazgatóját, valamint a teljes médiastábot hívta segítségül, hogy állítsanak össze egy név- és címlistát. A QB elsőre azt gondolta, az összes olyan elkapónak küld valamit, aki a San Diego Chargersben, majd a Saintsben akár csak egy passzát is elkapta. „Aztán elkezdtem gondolkodni. Rájöttem, ez az egész nem csupán a receiverekről szól. Hanem a blokkoló srácokról is. Mondtam, oké, akkor kapjon valamit minden támadó falember, aki akár csak egyszer is kezdett velem. Ezt követően elkezdtem gondolkozni az edzőkön, majd további embereken. Elég hosszú lista állt össze a végére, de mindenkinek meg akartam köszönni” – mondta az irányító.

Végül 174 speciális köszönetet jelképező labda került ki, a játékostársakon kívül többek között Gayle Benson, a Saints tulajdonosa, Tom House, Brees dobóedzője és a quarterback vállát 2006-ban megműtő orvos, James Andrews is kapott ajándékot.

Fotó: twitter.com/Karney44

Brees szerint az egészben a legjobb a társak visszajelzése volt. Rengeteg videó érkezett (első fullbackje, Fred McCrary például egy fodrászatban, a haverjai előtt nyitotta ki a csomagot, miközben azt ordította: „Ma híres lettem!”), rengeteg köszönet, pedig, ahogyan Benjamin Watson, a Saints tight endje fogalmazott, „…nem történt semmi, mert Drew csak önmagát adta”.