A doyen és a másik hölgy a pódiumon • SportTV

A doyen és a másik hölgy a pódiumon

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 17. 10:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Miután a mezőny legidősebbje, Paul Lim egy remek mérkőzésen elbúcsúzott, a klasszisok korelnöke, Raymond van Barneveld is bemutatkozik az Alexandra Palace-ben. S láthatjuk az ezúttal csak esti programban Lisa Ashton után a másik hölgyversenyzőt, az orosz Dobromiszlovát is nyilat hajigálni.

A program a szokásos metódus szerint három első és egy második fordulós mérkőzést tartalmaz. Elsőként a holland Vincent van der Voortot (a világranglistán 39.) láthatják a Fülöp-szigeteki Lourence Ilagan ellen, akinek ez már a második vb-je lesz. 2013-ban ugyanis már szerepelt, ám az első fordulóban sima 3–0-val kiesett Colin Osborne ellen.
A második párosban az angol Wayne Jones (vlr.: 85.) és a dél-afrikai Devon Petersen (vlr.: 72.) lép a pódiumra. 2012 óta négyszer játszottak egymással, összesítésben 2–2-re állnak, könnyen meglehet, hogy az övék lesz az est legszorosabb mérkőzése.
A harmadik találkozón ismét egy angol versenyző, Ryan Joyce (vlr.: 67.) játszik, méghozzá a másodikként bemutatkozó női versenyző, Anasztaszija Dobromiszlova ellen. A hölgyek bemutatkozása Lisa Ashtonnal cseppet sem mondható kudarcosnak, hiszen a négyszeres BDO-világbajnoknő játszmát tudott nyerni a nyitó napon Jan Dekker ellen. Az orosz versenyzőnő sem akárki: háromszoros női BDO-világbajnok (2008, 2009, 2013), 2008-tól 2010-ig a PDC-mezőnyben is versenyzett. Kérdés, most mire lesz képes a jobbik profi szervezet férfimezőnyében top 100-as versenyző ellen.
Az esti második fordulós mérkőzés Raymond van Barneveldé. A kétszeres PDC- (és korábban 4-szeres BDO-) világbajnok immáron nagypapaként pályafutása 13. vb-jén szerepel a nagyobbik szervezetnél, a négy győzelme mellett van egy elvesztett döntője is, további öt alkalommal pedig az elődöntőig jutott. Egyszer búcsúzott csupán a 3. forduló előtt, még 2012-ben, amikor nagy meglepetésre az első körben kapott ki James Richardsontól 3–0-ra. Az elmúlt két évben egyaránt a honfitárs-utód világelső, Van Gerwen ellen búcsúzott, tavalyelőtt az elő- (2–6), tavaly a negyeddöntőben (4–5). Mostani ellenfele, a litván Darius Labanauskas vasárnap a Matthew Edgar elleni, 3–2-es meglepetésgyőzelemmel szerezte meg a jogot, hogy kiállhasson Barney ellen.

Sport2 20:00  PDC-dartsvilágbajnokság, 5. nap (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)