Alaba már mesterének, Juninhónak is bizonyított • SportTV

Alaba már mesterének, Juninhónak is bizonyított

2018. 12. 17. 16:14    
Olvasási idő: < 1 perc

David Alaba megszerezte első gólját a 2018-2019-es bajnoki idényben, rögvest olyat, amelyiknek a csodájára jártak.

David Alaba esetében nem túlzás azt mondani, a Bundesliga első 14 fordulójában adós volt a jó teljesítménnyel. Hiába lépett pályára az összes játéknapon, sem gólja, sem gólpassza nem volt, emellett a Kicker sportmagazintól sem kapott a közepesnél valamivel jobb, 2,5-es osztályzatnál magasabb (illetve, ha a német rendszert nézzük, akkor kisebb) kalkulust. A Hannover ellen aztán mindent bepótolt. Meglőtte az első gólját (legutóbb még az előző szezon 30. fordulójában, a Mönchengladbach ellen volt eredményes a Bundesligában), továbbá megkapta az eddigi legjobb osztályzatát, a kettest, ami belépő volt a forduló válogatottjába is.

De ami a legfontosabb: egyre nehezebb nem észrevenni, milyen jó bal lába van az osztrák légiósnak. A szabadrúgásokat is egyre gyakrabban vállalja el, akcióból is nekiveselkedik a lövéseknek, eddig azonban nem sok sikerrel járt. A Hannover ellen azonban minden összejött, a labda jó pattant, ő jól leszorította, a többi meg már mindegy volt… „Egy áldás a bal lábam. Annak idején már nagyon korán elkezdtem gyakorolni, hogy finomítani tudjam a balomat. Azt hiszem, ez végül nagyon-nagyon jól sikerült. Olyan technikákat találtam ki, amelyek fekszenek nekem. De, ha mondhatom, akkor most kicsit túl gyorsan ment minden. Valóban jól találtam el a labdát. Aztán, azt gondolom, szépen be is vágódott a kapuba” – nyilatkozta a meccs után Alaba.

A balhátvéd elárulta, még példaképe is volt, akitől igyekezett a lövések kapcsán ellesni ezt-azt. És bár a posztjából adódóan azt hihetnénk, Roberto Carlos volt az idol, gyorsan szögezzük le: egy másik brazilt tekint mesterének. „Juninho Pernambucano volt a példaképem. Még a félpályáról is képes volt gólokat szerezni” – jegyezte meg Alaba. És ha azt gondoljátok, ő lőtte a forduló gólját, akkor gyorsan szavazhattok is rá:

Ki szerezte a 15. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

David Alaba (Bayern München) a Hannover ellen

0%

Timo Werner (RB Leipzig) második gólja a Mainz ellen

0%

Max Kruse (Werder Bremen) a Dortmund ellen

0%

David Alabával, a Dortmund őszi bajnoki címével, illetve a Bayern újjászületésével részletesen is foglalkozunk a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában.