Már csak Bradyék állnak Breesék előtt • SportTV

Már csak Bradyék állnak Breesék előtt

2018. 12. 18. 21:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Az edző, quarterback kettősök közül immár a Sean Payton, Drew Brees kettős számlálja a második legtöbb győzelmet az NFL alapszakaszában: a két legenda csapata, a New Orleans Saints Carolina Panthers elleni 12-9-es sikerével lépett az örökrangsor második helyére.

Az ő esetükben furcsa ezt leírni, de a Sean Payton, Drew Brees kettős a védelemnek köszönhetően lett az NFL történetének második legeredményesebb vezetőedző, quarterback párosa az alapszakaszban a győzelmek számát tekintve. A New Orleans Saints ugyanis 12-9-re megverte a Carolina Pantherst, így a Payton, Brees duó immár 117 sikert számlál az alapszakaszban (a 2012-es idényt nem számoltuk bele, akkor Payton a fejvadászbotrány miatt egyéves eltiltását töltötte), ami eggyel több, mint az örökranglista második helyén álló Don Shula, Dan Marino kettős produktuma.

Az első helyre azonban gyakorlatilag esélye sincs a Saints két nagy alakjának, hiszen a Bill Belichick, Tom Brady páros 205 diadalnál tart. Ha ezt meg akarják dönteni, akkor a legrövidebb idő alatt ez úgy lehetséges, hogy Belichick és/vagy Brady még a vasárnapi, Buffalo Bills elleni meccs előtt visszavonul (vagy nem nyer több meccset), míg a Saints behúzza a szezon utolsó két fellépését, majd a következő öt idényt 16/0-val zárja, hogy aztán a 2024-es idény első hét meccsét is megnyerje még a New Orleans. Semmiség, hiszen Brees akkor még csak 45 éves lesz. Minden nagyon valószínű, ugye?!

Paytont és Breest vélhetően jobban aggasztja, miképp lehet megcsípni az első helyet az NFC-ben. Mert a most látott támadójátékkal nehéz lesz. Brees mindössze 203 yardot passzolt (a legutóbbi három héten 177 yard az átlaga), TD-t nem készített elő, dobott viszont egy interceptiont, illetve egy kétpontos akciónál is eladta a labdát, amiből a Panthers hozott össze két pontot. A Saints szerencséje, hogy a védelem a legutóbbi hat hétben a liga egyik legdominánsabb egysége volt, ebben a periódusban minden riválist legfeljebb 17 ponton tartott.