Ribéry gólokkal érvel az új szerződésért • SportTV

Ribéry gólokkal érvel az új szerződésért

2018. 12. 20. 18:23    
Olvasási idő: 2 perc

Franck Ribéry most éppen egy bajnoki esélyeket visszahozó góllal jelezte, komolyan gondolja, hogy még kiharcol egy szerződést a Bayern Münchennél.

Most éppen a lipcsei Laimer és Konaté tapasztalhatta meg, mennyire komolyan gondolja Franck Ribéry, hogy ő bizony még szeretne egy szerződést aláírni a Bayern Münchennel. A szerda esti rangadón a 83. percben olyan cselt mutatott be, hogy az RB két játékosa talán még most is csúszik. Az addig remeklő (nem mellesleg a Kickernél a mezőny legjobbjának megválasztott) Gulácsi Péter pedig már nem tudta hárítani a francia lövését. A meccsen egyetlen kapura lövést jegyző Ribérynek ez volt idénybeli második gólja a Bundesligában (csereként pedig tavaly május óta az első) – mind a 12 német élvonalbeli szezonjában eljutott eddig.

Harmincöt évesen ez nem rossz, úgy különösen nem, hogy néhány hete a Bayern vezetői azt mondták, érdemei elismerése mellett a mostani az utolsó szezonja a klubnál. A francia nevetve már akkor is így fogalmazott a Bildnek: „Majd meglátjuk… Jól érzem magam, jól játszom, semmi gondom. Fontos, hogy élvezzem, amit csinálok. Minden más nem számít. Nem kell stresszelni.” Nos, azóta rugdossa a gólokat, a Benfica volt az első áldozata a Bajnokok Ligájában, aztán jött a Nürnberg, most pedig az RB Leipzig.

„Szuper gólt lőtt – mondta róla a Leipzig elleni mérkőzés után Thomas Müller. – Szuperül érkezett, ott volt, ahol szükségünk volt rá. Köszi, Franck!” Ahogy említettük, Ribéry csereként jött be, és azért az ma már általában jellemző, hogy rövidebb bevetéseket kap. Eddig 19 tétmérkőzése volt az idényben, és mindössze kettőt (a Hertha és a Dortmund elleni bajnokit) játszott végig, ötször be-, 12-szer lecserélte Niko Kovac. Minden sorozatot figyelembe véve 3 gólja és 1 gólpassza van, de amikor a leginkább kell, amikor a Bayern bajnoki esélyeit kell visszahozni, akkor még mindig lehet rá számítani.

És most ő is számít a szurkolókra, hiszen rá is lehet szavazni, mint a forduló legszebb góljának szerzőjére!

Ki szerezte a 16. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Robin Quaison (Mainz) Frankfurt elleni első gólja

0%

Franck Ribéry (Bayern) az RB Leipzig ellen

0%

Jean Zimmer (Düsseldorf) a Dortmund ellen

0%

A Sport1-en 21:30-kor kezdődő Germániában Ribéry mellett részletesen foglalkozunk Gulácsi Péter bravúrjaival, a Dortmund, Mönchengladbach, Bayern hármas bajnoki esélyeivel és jön „kismillió” hidegzuhanyos jelenet is.