Nem lesz elég a Bayern pénze a frankfurtiakra? • SportTV

Nem lesz elég a Bayern pénze a frankfurtiakra?

2018. 12. 24. 14:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Eintracht Frankfurt elnöke szerint a Bayern Münchennek adott esetben a megtakarított pénze nem lesz elég Luka Jovics és Ante Rebic megszerzésére.

Ritkán szokták a Bayern München anyagi helyzetét megkérdőjelezni, Peter Fischer, az Eintracht Frankfurt elnöke most megtette. Az a hír egy ideje már kering a német médiában, hogy Luka Jovics és Ante Rebic is ott van a Bayern „radarján” (a széles spektrumon biztosan), az is biztos, hogy senkinek sem lesz olcsó a megszerzésük, erre Fischer most ráerősített. „Senkit sem ajándékozunk el. Ha meg tudjuk tartani őket, akkor megtartjuk, és ha kijutunk a nemzetközi porondra, akkor senkinek sem lesz könnyű elvinni őket tőlünk – Fogalmam sincs például, hogy a Bayern megtakarítási számláján van-e elég pénz ahhoz, hogy mindkettőjüket egyszerre megszerezze. És ha kettőjükért jönnek, mindenképpen tudni fogom, melyiküket akarom okvetlenül megtartani.”

Elsősorban Jovics iránt nagy az érdeklődés, a 21 éves szerbről Niko Kovac, a Bayern vezetőedzője is úgy vélekedett, világklasszis lehet belőle, aki egyszer „egy igen nagy klubnál” játszhat, márpedig a Bayern egy „világklasszis klub”. Jovics az ősszel 23 tétmeccsen 17 gólig és 4 gólpasszig jutott, a piaci értéke 40 millió euró körül lehet. Ő jelenleg még a Benfica játékosa, de a Frankfurttal kötött kölcsönszerződésben szerepel egy pont, amely szerint az Eintracht 8 és 12 millió euró közötti összegért megveheti. A Frankfurt élni is fog az opcióval, majd hosszú távú szerződést ad a szerbnek. Rebicre már a szezon előtt fájt Kovac foga, a szélen amúgy is erősíteni akar a Bayern, a horvát árát legalább 35 millióra becsülik.

„Emlékszem még azokra az időkre, amikor az Unterhaching megfigyelői ültek nálunk – fogalmazott Fischer. – Most olyan klubok a vendégeink, mint a Real Madrid, a Manchester United, a Liverpool, a Juventus vagy a Bayern. Nem csupán a Bayernnél látják úgy, hogy akad nálunk egy-két érdekes játékos. Sok más klub gondolkozik hasonlóképpen. De nyugodtak vagyunk. Sőt, ez megnyugtat bennünket.”

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga eseményeit.