A Broncos átadta a helyét a Patriotsnak az élen • SportTV

A Broncos átadta a helyét a Patriotsnak az élen

2018. 12. 26. 09:46    
Olvasási idő: < 1 perc

A Denver Broncos négy és fél évtized után volt kénytelen ismét egymást követő két idényben negatív mérleget elkönyvelni. Ezzel véget ért az NFL leghosszabb ilyen jellegű sorozata, mostantól a New England Patriots két és fél évtizedes szériája a rekord.

Játék nélkül került egy futó NFL-rekordlista élére a New England Patriots. A Denver Broncos ugyanis 27-14-re kikapott az Oakland Raiderstől, ezzel biztossá vált, hogy az egymást követő második szezonban is negatív mérleggel fejezi be az idényt.

Vance Joseph vezetőedző első évében 5 győzelem és 11 vereség volt a Broncos mérlege, most 6/9-nél tart, ebből az utolsó fordulóban, a Los Angeles Chargers ellen lehetetlen lesz pozitív mutatót varázsolni. A Denverrel legutóbb az 1971-72-es időszakban fordult elő, hogy egymást követő két évadot is 50 százaléknál gyengébb mutatóval zárjon, ez volt az NFL leghosszabb ilyen jellegű sorozata. A meccs előtt így festett a rangsor az ESPN szerint:

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Ezen a téren az új király a New England Patriots, amely 1992-93 óta nem zárt egymást követő két idényt negatív mérleggel. A gárdánál akkor még Bill Parcells volt a vezetőedző, James Orthwein a tulajdonos, az újonc Drew Bledsoe pedig a kezdő irányító. A franchise számára azért is volt sorsfordító a korszak, mert az 1993-as évad előtt felvetődött, hogy St. Louisba költöztetik és átkeresztelik Stallionsra.

A Denverre nem leselkedik a költözés vagy az átnevezés veszélye, de Joseph állását már nem érezzük ennyire biztosnak. John Elway GM-nek lesz dolga, az biztos. A Cincinnati Bengals mindenesetre már jelezte, ha kirúgják Josephet, akkor szívesen látná a védekező egység koordinátoraként.