Andrew Luck a bajok forrásánál juthat vissza a mennyországba • SportTV

Andrew Luck a bajok forrásánál juthat vissza a mennyországba

2018. 12. 26. 14:28    
Olvasási idő: 2 perc

Andrew Luck a kálváriáját okozó vállsérülése helyszínén, a Tennessee Titans stadionjában teheti teljessé idei nagy visszatérését. Ha győz, négy év után visszavezeti a playoffba az Indianapolis Colts csapatát.

Ahogyan az ESPN szakírója fogalmazott, „…talán nincs jobb hely és nincs megfelelőbb csapat, ráadásul a legnagyobb tét mellett, arra, hogy Andrew Luck, a Colts irányítója teljessé tegye a szezon legjobb visszatérését az NFL-ben”. Luck és az Indianapolis a Tennessee Titans otthonában lép pályára az alapszakasz záró fordulójában, a meccs győztese ott lesz a rájátszásban, a vesztes meg mehet pihenőre. (Döntetlennél pedig alighanem a Pittsburgh Steelers örülhet.) A Colts a 2014-es idény óta nem járt a playoffban, az volt a legutóbbi olyan szezon, amelyben Luck nem küzdött sérüléssel.

A karrierje ívét meghatározó sérülést a 2015-ös alapszakasz 3. hetében szenvedte el, történetesen a Titans otthonában. A jobb válla sérült meg (Brian Orakpo-sacket követően), amivel elkezdődött háromszezonos kálváriája. Mindezt úgy, hogy az ominózus találkozót sérült vállal is végigjátszotta, az utolsó negyedben 59 másodpercen belül adott két TD-passzt, amivel a Colts 13 pontos hátrányból fordítani tudott. A következő 45 mérkőzésből mindössze 26-on tudta segíteni a Colts csapatát, amely előtte kiválóan formálódott az irányításával. Most újra ott a playoff lehetősége, úgy, hogy a gárda 1/5-ös mérleggel indította az évadot.

„Nagy utat tettünk meg – fogalmazott Frank Reich, az Indianapolis vezetőedzője. – Csapatként is nagy utat jártunk be. Ezek azok a meccsek, amelyeket korábban nem nyertünk meg. Minden tiszteletem az öltözőn belüli vezéreké, ahogyan ők kezelték a különböző helyzeteket, ahogyan hittek az ügyünkben. És ahogyan az idény összes szakaszában megcsinálták a fontos játékokat.”

Luck ebben az idényben karriercsúcsot döntött a legtöbb célba juttatott passzal (egyelőre 406), százalékos pontosságban is karrierrekordon áll (67,2 százalék, de ezt még az utolsó meccs befolyásolhatja), továbbá a 4308 passzolt yardja és a 36 TD-passza miatt sincs oka szégyenkezni. Előbbi a hatodik, utóbbi a második legtöbb az NFL-ben!

„Most pedig a Titans ellen játszik fontos meccset – mondta Luckról Matt Hasselbeck, aki sérülése első idényében a cseréje volt. – Ha jól tudom, a Titans ellen veretlen, tíz nulla a mérlege. Amikor előjönnek a fejbeli kérdések, mert előjönnek, akkor a Titans játékosai biztosan elkezdenek azon gondolkodni, hogy nem tudják megverni ezt a srácot.”

A Sport2-n vasárnapról hétfőre virradóra, 2:20-tól élőben közvetítjük a Tennessee Titans-Indianapolis Colts mérkőzést.