Derrick Rose-nak szólt az MVP-MVP rigmus Chicagóban • SportTV

Derrick Rose-nak szólt az MVP-MVP rigmus Chicagóban

2018. 12. 27. 19:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Mintha 8 évet visszaugrottunk volna az időben, a chicagói közönség az MVP-MVP rigmust skandálta a United Centerben Derrick Rose-nak.

Mind a mai napig Derrick Rose az NBA történetének legfiatalabb MVP-címet szerző játékosa a 2011-ben még nem egészen 22,5 éves kosaras a Chicago Bullsban remekelt harmadik NBA-szezonjában, 25 pontot és 7,7 gólpasszt átlagolt. De miért elevenítjük ezt fel? Hát azért, mert a chicagói közönség nem felejt, és a tegnap esti Chicago Bulls-Minnesota Timberwolves meccsen az ellenfélnél játszó irányítónak skandálta ezt. A negyedik negyedre időzítették, és Derrick Rose a büntetődobás közben meg is eresztett egy félmosolyt.

Ez nyilván túlzó, Rose nem játszik MVP szinten, de a tegnapi meccsen ő dobta a legtöbb pontot a Timberwolves részéről, 24-et szórt, és kiosztott 8 gólpasszt is. A szezon során pedig egyszer már csodát tett, 50 pontot dobott és ezt mi is megénekeltük.

Egyébként ugyan MVP nem lesz, ez holtbiztos, a Legjobb Hatodik ember címre még pályázhat, mivel az eddigi 31 meccséből csak tízszer volt kezdő. Jó látni, hogy újra élvezi a játékot, és úgy tűnik, a térdei sem hátráltatják ebben. A 2011-12-es szezon óta nem volt ilyen magas pontátlaga (18,7), a 36 perces mutatója pedig kizárólag az MVP-szezonjában volt magasabb a mostaninál (22,8). Nyilván nem olyan dinamikus, mint amikor még bárkit átugrott, de ezt az elismerést mindenképpen megérdemelte.