Aranyeső az Aranyparton? - a Siófok az EHF-kupa egyik esélyese • SportTV

Aranyeső az Aranyparton? – a Siófok az EHF-kupa egyik esélyese

2019. 01. 01. 12:51    
Olvasási idő: 2 perc

Hétvégén kezdődik a női kézilabda EHF-kupa csoportköre, és a vetélytársak szerint a Siófok KC Hungary a sorozat egyik legnagyobb esélyese.

„Sokat jelent a számunkra, hogy első alkalommal indulhatunk az EHF-kupa csoportkörében. A Siófok a következő években ott akar lenni Európa kézilabdatérképén” – jelentette ki az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalának Tod Odvar Moen, a Siófok KC Hungary vezetőedzője a minap. A szerző megemlíti, hogy nemzetközi klasszisok szerepelnek a Balaton partján (név szerint a csapatkapitány Estelle Nze Minko, valamint három nyári szerzemény, Andrea Kobetic, Tatjana Hmirova és Silje Solberg került elő), majd pedig feltette a kérdést Moennek, mi a csapat célja a szezonban. „A fő célunk a továbbjutás, majd az elődöntőbe kerülés. Azt gondolom, megvannak hozzá a játékosaink. A Herning nagyon erős, akad néhány norvég játékos a keretében, és néha nagyon jó kézilabdát játszik. Ellene kezdünk otthon, kulcsfontosságú lesz, hogy nyerjünk” – mondta a norvég szakember.

Kobetic bemutatkozása

Andrea Kobetic 9 góllal mutatkozott be az SKC színeiben a magyar bajnokságban. Összegyűjtöttük a balátlövő legszebb megmozdulásait a Debrecen ellen.Nektek tetszett Andrea játéka az első bajnokin?http://siofokkc.hu/felnott/igy-mutatkozott-be-kobetic-a-magyar-bajnoksagban-video

Posted by Siófok KC hivatalos oldala on Wednesday, September 5, 2018

És hogy miért szedtük elő a pár napos nyilatkozatot? Egyrészt, mert január 5-én kezdődik a csoportkör (és a Siófok összes hazai meccse a Sport TV-ben lesz látható), másrészt azóta újabb beharangozók jelentek meg az EHF-nél (a cikk megírásáig 13), és három kivételével minden csapat képviselője a végső győzelemre esélyes csapatok közé sorolja az SKC-t. A Nyköbingnél nem gondoltak a Siófokra (inkább a román Craiovát és a dán csapatokat favorizálták), a Bietigheim és a Kubany vezetőedzője pedig nem lát favoritot a mezőnyben, a többiek viszont igen.

Kezdjük a csoportrivális Herning-Ikast vezetőedzőjével, Kristian Kristensennel, aki így nyilatkozott: „A magyar Siófok a favoritom. A legerősebb és a legerőteljesebb csapat.” Jöjjön a másik csoportrivális, a Metzingen trénerének, Andre Fuhrnak a véleménye: „Talán az EHF-kupa összes résztvevője közül a Siófok képviseli a legjobb minőséget. A Siófokot és a Bietigheimet tartom a leginkább esélyesnek a döntőbe jutásra.”

És akkor nézzük a többi rivális főnökét, mit gondol a végső esélyekről!

Jesper Jensen (Esbjerg): „Remélem, mi vagyunk a végső siker egyik esélyesei, de az olyan csapatok, mint a Siófok vagy a Bietigheim, szintén nagyon erősek. És hiszem, hogy mind a négy dán csapatnak lesz lehetősége a sikerre.”

Jakob Vestergaard (Viborg): „A Siófok erős pályázó a diadalra. Nagy a büdzséje, minden poszton top játékosa van – az első és a második sorban is. Az EHF-kupában több csapatnak nincs ilyen szintű kerete és költségvetése, így a Siófokot nagy esélyesnek tartom. De említhetném a címvédő Craiovát is, amelyik erős maradt. Vagy a Bajnokok Ligájából érkező gárdákat, és hát itt vagyunk mi is…”

Geir Oustorp (Larvik): „Azt gondolom, a Siófok a favorit.”

Arne Senstad (Storhamar): „Biztos vagyok benne, hogy a barátom, Tor Odvar Moen által vezetett Siófok lesz a döntősök egyike. A többiek, benne mi is, azért küzdenek, hogy az ellenfeleik lehessenek.”

Raphaëlle Tervel (Besancon): „A fő esélyes a Siófok, a Craiova, valamint a dán és a német csapatok.”

Zlatko Saracevic (Podravka Koprivnica): „Biztos, hogy a Craiova és a Siófok a két legerősebb csapat az EHF-kupában.”

Imanol Álvarez (Bera Bera): „A Siófok és a Bietigheim mellett két csoportellenfelünk, a Nyköbing és a Craiova a favorit.”

A Sport1-en szombaton 17:45-től élőben közvetítjük a Siófok-Herning-Ikast EHF-kupa csoportmérkőzést.