Nowitzkinek még az ellenfél is szurkol • SportTV

Nowitzkinek még az ellenfél is szurkol

2019. 01. 05. 12:43    
Olvasási idő: < 1 perc

A Boston Celtics szurkolótábora az egyik legkeményebb az NBA-ben. Azonban van olyan ellenfél, akinek még ők is tudnak szurkolni. A liga egyik legszimpatikusabb figurája, Dirk Nowitzki az.

Hát persze, hogy a bostoni drukkerek is imádják. (Fotó: Maddie Meyer/Getty Images)

A Dallas Mavericks magasembere csúcstartónak már csúcstartó azzal, hogy 21. szezonját is a Dallas Mavericks mezében tölti. Kivételesen népszerű az egész világon és persze az Egyesült Államokban is. Ez nem véletlen, egyrészt a pályáén mutatott játékával, másrészt a pályán kívüli tetteivel vívta ki a tiszteletet, és nyerte meg az emberek szívét.

A Boston Celtics otthonában vélhetően utoljára lépett pályára tegnap este, és a találkozó előtt egy pontra volt attól, hogy ő legyen minden idők legeredményesebb nyugati konferenciában játszó játékosa a Celtics ellen Bostonban. A TD Gardenben Kobe Bryant 427 pontot dobott, Dirk Nowitzki 426-ot. 18. alkalommal futott be a dallasi legenda a bostoni csarnokba, de sajnos ezt a meccset pont nélkül zárta, így Bryanté maradt a csúcs.

Azonban ez nem a bostoni drukkereken múlt, akik felállva tapsolták a legendát, és űzték-hajtották, hogy legyen meg az a mezőnykosár, ami elég a csúcshoz, azonban 10 kísérletéből egy sem talált. Ez volt a szezon második és karrierje kilencedik meccse, amin pont nélkül maradt. Pedig a Celtics ellen eddig 25,2 pontos átlagot produkált.

Persze, mondhatjuk, hogy könnyű dolga volt a drukkereknek, mert 114-93-ra nyert a Celtics, de a gesztus akkor is szép volt. „Szuperédes, szuperérzelmes volt ez. Nagyon édes, amikor nem csak a haza drukkereid, de az idegenbeli drukkerek is elismerik az elmúlt két évtizedet. Hálás vagyok a bostoni közönségnek, és picit csalódtam, hogy nem jött össze legalább egy kosár.”

Brad Stevens, a Celtics edzője azt nyilatkozta, pályafutása során eddig két ellenfélnek szurkolt, hogy dobjon kosarat a csapata ellen. Az egyik Paul Pierce volt, a másik Dirk Nowitzki. De ez igaz lehet a zöld-fehér keret tagjaira is:

Egyébként Pierce volt az, akinek a Los Angeles Clippers játékosaként sikerült szépen elköszönni a TD Gardentől.