Újabb triplarekord az NBA-ben • SportTV

Újabb triplarekord az NBA-ben

2019. 01. 06. 13:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A Golden State Warriors és a Sacramento Kings együtt összesen 41 triplát szórt az egymás elleni mérkőzésen, amivel NBA-rekordot döntöttek.

Mindenki kivette a részét a triplagyártásból. (Fotó: Thearon W. Henderson/Getty Images)

Nem titok az senki számára, hogy a hárompontosok egyre nagyobb szerepet játszanak a jelenkori NBA-ben. Nem véletlenül dőlnek meg sorra az ezzel kapcsolatos rekordok a ligában. Tegnap is történelmet írtak: Soha nem fordult még elő az NBA történetében, hogy az egymás ellen játszó mindkét csapat legalább 20 hárompontost dobjon. Szombat este a hazai pályán játszó Sacramento Kings 20-szor, a vendégségbe érkező Golden State Warriors 21-szer talált be, ez így együtt 41 sikeres hármas, ami NBA-rekord.

Eddig a 2018 februárjától a Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves 40-ese volt a csúcs.

A Kings esetében a 20 sikeres hármas franchise rekordnak számít (az eddigi legjobbjuk 19 volt, de azt is ebben a szezonban érték el), a Warriorsnál a 21 remek teljesítménynek mondható, de az okalandiek esetében 24 a klubrekord. A meccs legjobbja a 10 triplát dobó Steph Curry lett ebben a mutatóban (is, mert 42 pontjával is nyert), a Kingsből Buddy Hield nyolcat, Justin Jackson ötöt vállalt magára, Bogdan Bogdanovic, Quinn Cook, Kevin Durant és Klay Thompson hármat, Nemanja Bjelica kettőt, Yogi Ferrell, Draymond Green, Andre Iguodala és Ben McLemore egyet értékesített.

A dobópárbaj egyébként rendkívül izgalmas meccset hozott, összesen 18-szor fordítottak a csapatok, de végül a Golden State Warriors nyert 127-123-ra.