A kétszeres világbajnok is beszáll • SportTV

A kétszeres világbajnok is beszáll

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 08. 11:51    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal ismét nyolcmeccses napja lesz a Lakeside-világbajnokságnak, a délutáni és az esti programban is 4-4 találkozóra kerül sor. A vb negyedik napján bemutatkozik a címvédő Glen Durrant és az első számú női kiemelt, Lorraine Winstanley is.

Glen Durrant az első lépéseket kedd este teheti meh "bristow-i úton", amely a három egymást követő győzelemhez vezet (Fotó: Getty Images)

A délutáni program első mérkőzésén a 11. kiemelt angol Dave Parletti játszik a lengyel Krzysztof Kciukkal, aki a selejtezőben 3–1-re verte meg a dán Lökkent. A második párban Scott Mitchell (6. kiemelt, a világranglistán: 7.) mérkőzik a szerbiai Ferenc Olivérrel (vlr.: 146.), aki a hétfői selejtezőben 3–1-re verte meg a skót Ryan Hogarth-ot. A mieink által is jól ismert apatini játékos életében először vív nyolcaddöntő meccset vb-n. Utánuk következik az utolsó előtti első fordulós női mérkőzés, az 5. kiemelt holland Aileen de Greef és az angol Paula Jacklin között. A holland versenyző már kétszeres elődöntős Lakeside-ban, kétszer nyerte meg a Finder Masters bajnokságot is, ő számít a találkozó esélyesének. 2017-ben a török openen viszont Jacklin győzött kettejük mérkőzésén döntő leges küzdelemben. A délutáni versenyrész utolsó összecsapása skót–angol derbi, Ross Montgomery (15. kiemelt, vlr.: 16.) és Scott Baker (vlr.: 15.) között. Eddig kétszer játszottak a BDO keretei közt, mindkétszer tavaly, és mindkétszer 4–1 lett az eredmény. Júniusban az England Openen a skót, egy hónapra rá az International Openen az angol nyert, most eldönthetik az ikszre álló mérlegüket.

Az este első találkozóján bemutatkozik a vb-címvédő, világelső, de itt 2. kiemelt Glen Durrant, aki az új-zélandi Mark McGrath ellen lép a pódiumra. Durrant arra készül, hogy harmadszor egymás után elnyerve a vb-címet a legendás Eric Bristow örökébe lépjen, akinek 1984 és 1986 között sikerült a triplázás. Ellenfele „hatodik földrészbeli” selejtezőt nyert az ausztrál Cumings legyőzésével. A második találkozó az utolsó első körös női meccs két angol, az első kiemelt Lorraine Winstanley és  Casey Gallacher között. Előbbi remek formában van, az elmúlt két hónapban két versenyt nyert, a cseh opent a világbajnok Lisa Ashton döntőbeli legyőzésével. Gallacher mégsem teljesen esélytelen, a World Masters elődöntőjében egyenesen lemosta Winstanleyt (4–0), de a döntőben alulmaradt Dobromiszlovával szemben.
A harmadik párban a férfiak is lejátsszák utolsó előtti  első körös meccsüket. A holland Chris Landman (10. kiemelt) az északír Kyle McKinstry ellen lép a színpadra, jó nyerési eséllyel.
A záró találkozóval kialakul a férfiversenyben is a nyolcaddöntő mezőnye. Ezt a találkozót az angol Gary Robson (7. kiemelt) játssza a kanadai David Cameronnal, aki a selejtezőben  Andy Hamiltont 3–0-ra verte meg. „Big Robbo”, ahogy az angolt becézik, háromszor is elérte a negyeddöntőt (2007, 2009, 2011), de a legjobb négyig még sosem sikerült eljutnia. Most még csak egy lépést tehet efelé.

Sport1 14:00 és 20:00 BDO-dartsvilágbajnokság, 4. nap (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)