Porzingisre pályázik a Spurs? • SportTV

Porzingisre pályázik a Spurs?

2019. 01. 08. 17:35    
Olvasási idő: 2 perc

A Bleacher Report forrásai szerint a San Antonio Spurs élénken érdeklődik a New York Knicks épp rehabot töltő NBA-sztárja, Kristaps Porzingis iránt. Még figyelmeztetést is küldött erről az oldal applikációja. Azért az igaz, hogy a Spurs olyan könnyen azért nem tud pénzt teremteni a Unicornra.

Lehet, hogy Porzingis jövőre nem a Spurs ellen, hanem a Spursben dobja majd a kosarakat? (Fotó: Jim McIsaac/Getty Images)

Az egyik legnagyob európai NBA-sztár, a lett Porzingis a 2018-19-es szezonban nem lépett még pályára a New York Knicks színeiben, mivel elülső keresztszalag-szakadását követő rehabját tölti. 2018 február hatodikán a Milwaukee Bucks ellen sérült meg, azóta dolgozott és dolgozik a visszatérésen, Madridban és New Yorkban.

A lett menő szerződése 2019 nyarán jár le, és a Spurs négyéves, 122,1 millió dolláros maximum szerződéssel kínálhatja meg, ha tud elég helyet teremteni a fizetési sapka alatt, és persze ha a Knicks nem láncolja előbb magához legjobbját. Ugyanis Porzingis korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, tehát a Knicks meccselheti az ajánlatot, és a Spursnek a jelnleg futó szerződések miatt nincs erre helye. A csere jöhetne még szóba, de nem nagyon látja senki, kit tudnának odaadni a texasiak.

Ettől függetlenül a pletyka, hogy a Spurs szeretné soraiban tudni. Annyi azért szólhat még a Spurs mellett, hogy a csapatnál játszik Porzingis honfitársa, Davis Bertans, aki tud neki mondani ezt-azt arról, hogyan mennek a dolgok a klubnál.

Elő is került egy 2017-es Porzingis interjú, amiben így nyilatkozott:

„Szeretnék itt maradni karrierem végéig – niylatkozta egy lett lapnak, majd hozzátette: De amit a legjobban akarok, az a győzelem. Amikor eljön majd az idő, át fogom gondolni a dolgokat, de most az a legfontosabb, hogy a legjobbamat nyújtsam” Ezután produkált egy All-Star szezont a térdsérülése előtt, amelyen 22,7 pontot, 6,6 lepattanót, 2,4 blokkot, 1,2 gólpasszt és 0,8 labdaszerzést átlagolt.

Ezt pedig már a Ringer írja Porzingisről, nem a Bleacher Report:

A jelenlegi kenyéradója többet tudna neki fizetni, méghozzá egy ötéves, 158,1 milliós kontraktus értelmében. A Knicks egyes források szerint nem  nem akar majd a jövőben ilyen nagy összeget fizetni a sérülékeny lettnek, és inkább egy olyan ajánlattal áll elő, amely hasonlít Joel Embiidéhez. Az ő ötéves 147,7 milliós fizetéséből 84,2 millió garantált, a többit akkor kapja meg, ha elkerülik a komolyabb sérülések.

A Ringer megemlíti, hogy a Knicks sokat kockáztat, ha túl keményen tárgyal a legnagyobb sztárral. Porzingis volt ugyanis az, aki két éve nem ment el az exit interjújára, mert morcos volt a Phil Jackson vezette vezetőségre.

Tehát ha nem tudnak, vagy nem akarnak majd megállapodni, jöhetnek a kérők nyáron, akik közül a Ringer megemlíti a Spurs mellett a Brooklynt, amelynek nem okozna gondot kifizetni egy ilyen max szerződést, és még költöznie sem kellene Kristapsnak.

A Knicks-szurkolók álma mellett sem mehetünk el szó nélkül, akik szívesen látnák a felépülése után újra 100 százalékos állapotban visszatérő Porzingist egy új csapattárs, bizonyos Kevin Durant mellett játszani.

Izgalmas nyara lesz tehát a Knicksnek, és úgy tűnik, már januárban elkezdődnek csepegni a hírek ezzel kapcsolatban.