Szolnok: muszáj-győzelem • SportTV

Szolnok: muszáj-győzelem

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 09. 01:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Noha a hazai frontokon az FTC vízilabdacsapata több sorozatban is a Szolnok fölé kerekedett a legutóbbi egy évben, a legrangosabb eurokupát magyar részről legutóbb a Tisza-partiak nyerték meg, méghozzá tavalyelőtt. Hogy esélyük maradjon az ismétlésre, nem hibázhatnak már túl sokat a BL-csoportkörben.

Zalánki Gergó góljaira most is nagy szüksége lesz a szolnokiaknak (Fotó: vizilabda-szolnok.hu)

A Dózsa Közgép a B-csoportba kapott besorolást, hét riválisa egyika a WASPO Hannover. A német együttes kivételes helyzetben van: akárhányadik helyen végez, mindenképpen finalista, mert a nyolcas döntőt ebben az esztendőben az észak-német városban rendezik. Így a másik hét csapat számára csak három kiadó hely marad, míg az A-csoport nyolcasa – erőnyerő nélkül – négy helyért küzd meg május közepéig.

A Szolnok csoportja az erősebb: a nyolc együttesből a Hannoveren és a Spandaun kívül az olasz Busto Arsizio nem volt még korábban a kuap vagy elődje, azaz a BL vagy a BEK győztese.  A magyar gárda 5 játéknap jelenleg csupán az ötödik helyen áll 5 ponttal, hárommal elmaradva az előtte 8-8 ponttal álló görög Olympiakosztól és horvát Mladosttól. A német csapat nyeretlenül az utolsó pozíciót foglalja el, mindössze két egységgel. A németek  veszélyesek tudnak lenni, ugyanis nekik nincs veszítenivalójuk, ők játszhatják azt, amit éppen kedvük van. Míg nekünk ez egy élet- halál harc lesz. Hogyha ezt nem nyerjük meg, akkor matematikai esély még biztos, hogy van, de utána már nagyon nehéz lesz bejutni a Final 8-be. Úgyhogy nekünk biztos, hogy sokkal, de sokkal fontosabb lesz” – nyilatkozta a klubhonlapnak Zalánki Gergő. „Igazából minden csapatot nekünk komolyan kell venni és minden csapatból nagyon fel szoktunk készülni. Nekünk a BL-ben igazából minden meccs egy rangadó” – tette hozzá csapattársa, Szatmári Kristóf.

A képlet tehát világos: a Szolnoknak NYERNIE KELL  a német gárda ellen, s reméljük, el is végzi szerda kora este a kötelező házi feladatot…

Sport2 18:45 Szolnoki Dózsa Közgép–WASPO Hannover vízilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, riporter: Szél Tamás Pál)