Boogie visszatér • SportTV

Boogie visszatér

2019. 01. 09. 16:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Jelen állás szerint január 18-án visszatér achilles-szakadása után DeMarcus Cousins. Először látjuk Warriors-mezben az NBA-ben, és összeáll a Golden State csupa All-Starból álló félelmetesnek ígérkező kezdőötöse.

Könnyen lehet, hogy kevesebb, mint egy év kihagyás után láthatjuk a pályán DeMarcus Cousinst, aki ezzel együtt debütál csapatában, a Golden State Warriorsban is. Jelenleg a január 18-i Los Angeles Clippers elleni találkozót lőtték be, vagyis hivatalosan azt mondta Steve Kerr, hogy a meccs környékén valamikor tér majd vissza. Az előző szezont még a Pelicansnél töltő Cousins sérülése előtt ilyen dolgokat csinált 2017-18-ban:

25,2 pontot, 12,9 lepattanót, 5,4 gólpasszt, 1,6 labdaszerzést és 1,6 blokkot átlagolt az addig lejátszott 48 meccsen, könnyen lehet, hogy pályafutása legjobb időszakát élte, azonban a Houston Rockets ellen január 26-án elszakadt az achillese.

Az NBA-t szerető közönség azóta azt találgatja, milyen állapotban lesz majd, ha újra pályára léphet. A nagy sztárok közül Dominique Wilkins és Kobe Bryant élt át hasonlót korábban, az ő példájukon keresztül lehet tudni, hogy piszok nehéz dolga lesz Viszont tudjuk, hogy rengeteg melót rakott a rehabjába, ezért, és mert Cousins egyébként sem elsősorban az atletikussága miatt jó center. Nagyon bízunk benne, hogy a régi Boogie lesz a parketten.

Edzeni már láttuk:

Eddigi pályafutása során a Sacrameno Kings és a New Orleans Pelicans játékosa volt, és a nyáron a Golden State Warriors egyéves ajánlatát fogadta el. Nem fogja degeszre keresni magát ebben az évben, de Steve Kerr adott neki időt a felépülésre, és bízik benne, hogy bajnoki címet tud majd szerezni. Hiszen igazi Monstars kezdőötössel készülhet a szezon hátralévő részében Steve Kerr vezetőedző.

A Golden State Monstars. (Fotó: Reddit)

Cousins mellett ugyanis Steph Curry, Kevin Durant, Draymond Green és Klay Thompson alkothatja az első sort. Mind All-Starok voltak 2018-ban, de Cousins értelemszerűen kihagyta a gálát.

Érdekesség, hogy ha két nappal előbb már pályára léphne, akkor épp a Pelicans ellen debütálna.