A Belichick, Brady párosnak nincs párja az NFL-ben • SportTV

A Belichick, Brady párosnak nincs párja az NFL-ben

2019. 01. 10. 14:38    
Olvasási idő: 2 perc

Az egyik amerikai sportoldal összeállítása szerint az NFL rájátszásában még érdekelt csapatok közül a New England Patriots büszkélkedhet a legerősebb vezetőedző, quarterback tandemmal.

A yahoo.com a „minél jobb vezetőedző, quarterback kombinációval büszkélkedhetsz, annál jobb esélyed van megnyerni a Super Bowlt” mondás igazságtartalma alapján megnézte, hogy az NFL rájátszásában még álló nyolc csapat miképp áll ezen a téren.

8. Dallas Cowboys: Jason Garrett és Dak Prescott

Az erős mezőnyben valakinek nyolcadiknak is kell lennie, és a felvetésre ez az egyetlen őszinte válasz – állt az indoklásban. Prescottot több kritikát kap, mint amennyit megérdemel, Garnett pedig a liga „legforróbb” kispadján ül, az összesített mérlege ehhez képest nem rossz (77 győzelem, 59 vereség), ráadásul az idén már ment egy kört a playoffban a csapatával.

7. Philadelphia Eagles: Doug Pederson és Nick Foles

Az előző idény Super Bowl-győztes párosa csak utoolsó előtti, de ki lenne az, aki a listán lévő hét másik quarterback helyett őt választaná? Ettől még a tavalyi produkciója miatt legenda lett és az is marad, Pederson meg jó edző.

6. Los Angeles Chargers: Anthony Lynn és Philip Rivers

Lynn pályafutása első idényében 0-4-es rajt után rángatta ki a kátyúból a Chargers szekerét (9/7 lett a vége), most pedig már főcsoport-elődöntőt játszhat. Azért rangsorolták a tandemet az Eagles elé, mert Riverst jobbnak tartják Folesnál.

5. Los Angeles Rams: Sean McVay és Jared Goff

Még nem kipróbált a duó, az első közös évükben elvesztették az egyetlen playoffmeccsüket, most jöhet a javítás, sokkal nagyobb esélyesként. Goffnak még meg kell győznie az ítészeket, hogy hosszabb távon is kiváló QB lesz, edzője viszont már most is sztár.

4. Indianapolis Colts: Frank Reich és Andrew Luck

Reich azt csinálja ebben a szezonban, amit McVay tett az előzőben, a Colts elképesztően sokat lépett előre. Luck pedig visszakeveredett arra a szintre, ahol már volt: ő az NFL egyik legjobb irányítója, akinek vezetésével a csapat a legutóbbi 11 meccséből 10-et megnyert.

3. Kansas City Chiefs: Andy Reid és Patrick Mahomes

Simán lehet, hogy az év edzőjéről és az MVP-ről értekezünk itt. Reid nagyszerű segédeket veszített, mégis nagyot ment a Chiefs, ugyanakkor a yahoo.com nem mulasztja el megemlíteni, ő mindaddig alulértékelt lesz, amíg nem nyer bajnoki címet. Mahomes a hétvégén kezd először playoffmeccsen, nem árt óvatosnak maradni.

2. New Orleans Saints: Sean Payton és Drew Brees

Csak a történelmi duó miatt maradtak le az első helyről. Brees alighanem minden franchise-ban nagyot alkotott volna, de Payton rendszerében teljesedhetett ki igazán. Egy újabb Super Bowl-diadal tovább növelné az ázsiójukat.

1. New England Patriots: Bill Belichick és Tom Brady

Talán a mostani az első idény, amikor Bradyn látszott a kora (41 év), Belichick meg olyan edzőkkel szemben maradt alul, mint Doug Marrone, Matt Patricia, Mike Vrabel vagy Adam Gase. Ettől még sokan úgy gondolják, minden idők legnagyobb edzője és minden idők legjobb quarterbackje küzd egy közös célért.

A Sport2-n élőben közvetítjük az összes playoffmeccset.