Braga: látogatás az óriásölőnél

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 10. 18:59    
Olvasási idő: 2 perc

A Sporting Braga ebben a bajnoki idényben felvette a versenyt a portugál futball nagy triójával. Csütörtök este eldől, lesz-e, amiben föléjük is kerekedik.

Dyego Sousa, a bragaiak házi gólkirálya az elmúlt másfél évben 34 bajnokin 19 góllal lódította előre a Sporting szekerét. Gólerősségére nagy szükség lenne Portimaóban is... (Fotó: Getty Images)

A Portimonense a jó középcsapatok közé tartozik a Liga NOS jelen kiírásában. 23 ponttal jelenleg a táblázat 8. helyén áll. Van azonban egy különlegessége: ha dobogós vagy arra aspiráló csapat érkezik vendégségbe Portimaóba, pont nélkül távozik onnan. Így járt október 7-én a Sporting, amely 2–0-s félidő után 4–2-re szenvedett vereséget az Estádio Municipalban. A meccs legjobbjának a japán csatár Nakadzsima Soja bizonyult, aki kétszer is betalált az SCP kapujába. A karácsony előtti fordulóban pedig a rekordbajnok Benfica vizitált a portimaói stadionban, s mit ád ég, szintén kétgólos vereséget szenvedett. Méghozzá két, futballkabaréba illő öngóllal. Az a vereség úgy megrázta a sasokat, hogy egy napra rá elmozdították Rui Vitoria vezetőedzőt.
Csütörtök este a Braga lesz a vendég a „nagycsapatverőben”. A Sporting még sosem volt bajnok, de kétszer elnyerte – fél évszázad különbséggel, 1966-ban és 2016-ban – a nemzeti és egyszer a ligakupát is. A nemzetközi színpadon 2010–11-ben tette le a névjegyét, amikor bejutott az Európa-liga döntőjébe, s ott csupán egy másik portugál csapattól, az FC Portótól szenvedett vereséget. A bragaiak mostani csapata sokban hasonlít a nyolc évvel ezelőtti gárdához, nem véletlenül áll a 2. helyen, egy ponttal a lisszaboni Sporting, kettővel a Benfica előtt. Hogy aztán tényleg közéjük sorolandó-e, eldől majd a bajnokság végére. Most csak annyi derül ki, tud-e egyáltalában elvinni pontot Portimaóból. Mert ha igen, azzal nemcsak azt bizonyítja, hogy egyelőre felveszi a versenyt a fővárosi nagyokkal, hanem hogy van, amiben még jobb is náluk.

 

LIGA NOS. 17. forduló. Sport1 21:15 Portimonense SC–Sporting Clube de Braga (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)