Kiemeltek nélküli elődöntő Aucklandben • SportTV

Kiemeltek nélküli elődöntő Aucklandben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 10. 22:07    
Olvasási idő: < 1 perc

A negyeddöntőbe csupán két kiemelt jutott, az elődöntőbe egy sem az aucklandi ASB Open ATP 250-es tenisztornán. A verseny a németek kiváló szerepléséről marad emlékezetes, a veterán Kohlschreiber vívja az elődöntő egyik, a szintén a harminchoz közelítő Struff a második mérkőzését.

Jan-Lennard Struff Aucklandbn érheti el élete első ATP-tornadöntőjét (Fotó: Getty Images)

Philipp Kohlschreibernek (a világranglistán: 34.) remek éve volt tavaly és 36. esztendejében járva is nekivágott az új idénynek. Dohában ugyan szoros meccsen kikapott Tomás Berdychtől, de Aucklandben Bradley Kahn, Ugo Humbert és a 2. kiemelt Fabio Fognini ellen játszmát sem vesztett, főleg az elkedvetlenedő olaszt múlta felül fölényesen. Ellenfele, a 8 évvel fiatalabb amerikai Tennys Sandgren (vlr.: 63.) is szettveszteség nélkül menetelt végig a Maximilian Marterer, Mario Cecchinato (3. kiemelt!), Leonardo Mayer „alkotta” úton.  A két versenyző egyetlenegyszer találkozott az ATP Touron, tavaly a monte-carlói salakos mesterverseny első körében az „Alte Meister” kétszer 6:2-vel nyert.  Sandgrennek ez lehetne a második tornadöntője (az eddigi egyet elvesztette tavaly Houstonban), a veterán németnek viszont már a 19.! (8-10 a győzelem-vereség mutatója eddig)

A második meccset két jóval fiataabb, bár nem kezdő versenyző játssza. A dél-afrikai születésű, de brit színekben induló Cameron Norrie (vlr.: 93., 23 éves) a másik némettel, Jan-Lennard Struff-fal (vlr.: 58., 28 esztendős) mérkőzik meg. A szabad kártyával induló brit a harmadik olyan játékos, aki szettvesztés nélkül jutott el a négyig, igaz, hogy Joao Sousa és Taylor Fritz ellen is volt egy rövidítéses játszmája. Ellenfelének, Struffnak viszont négy tie-breakje is volt eddig az ASB Openen. Az első körben az első játszmát is  rövidítéssel nyerte meg a szerbiai Györe László ellen (igaz, ellenfele a második szettet 0:2-nél feladta), aztán két sima játszmában múlta felül a hazai Rubin Stathamot. Az elődöntőben viszont 45 másodperc híján háromórás(!) küzdelemben, három tie-breakes meccsen kényszerítette térdre a 4. kiemelt spanyol Carreno Bustát, aki ellen csupán az ötödik meccslabdáját sikerült értékesítenie. Egymással először játszanak, a debütáló csörte győztese egyszersmind tornadöntős újonccá is lép elő, ugyanis egyikük sem szerepelt még ATP-viadal fináléjában.

 

ATP 250-es torna, Auckland, elődöntő. Sport1 3:00 Kohlschreiber–Sandgren, majd Norrie–Struff  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)