Drew Brees, az NFL-sportszupersztárja

2019. 01. 11. 13:03    
Olvasási idő: 3 perc

Drew Brees kedden tölti be 40. életévét, ennek örömére az ESPN összeszedett pár sporthőstettét. Olyanokat, amelyeket nem az NFL-ben hajtott végre. Merthogy az ugrálókötelezéstől a teniszig több sportágban is megmutatta már a tehetségét.

UGRÁLÓKÖTELEZÉS

Steve Gleason, egykori saintses csapattársa mesélte, hogy amikor 2006-ban Brees megérkezett New Orleansba, egy vállsérülésből lábadozott. Ugrálókötelezett, a társak ugratták, Gleason pedig úgy érezte, eljött egy fogadás ideje is. „Egymás után hányszor tudsz egy pörgetés alatt duplázni? Tízet, húszat, huszonötöt?” „Hányat szeretnél? Fogadjunk!” – replikázott Brees. Végül kiegyeztek ötvenben, a tét pedig egy szusivacsora lett. Húsznál hangulat „költözött” az öltözőbe, 25-nél egyre nagyobb lett az élet, 40-nél egyre többen tódultak be a kabinba, hogy mi folyik itt. Brees 50-nél sem állt meg, csak 75-nél érezte úgy, hogy elég. „Először szembesültem vele, hogy nem szabad kételkednem Drew fizikai képességeiben” – mondta Gleason.

NEM LEHET ELVENNI A MUNKÁJÁT

Reid Brees, Drew fiatalabb bátyja elmondása szerint amikor öccse a középiskola utolsó osztályába készült, jött egy srác a kerületükbe, aki a régi sulijában quarterback volt. Bejött a suliba, lement a pályára, és elkezdett arról beszélni, hogy itt ő akar lenni a kezdő QB. Drew akkoriban lábadozott a keresztszalagműtétjéből, így nem mozgott annyira olajozottan. De azért az egyik haverja megmutatta az új srácnak, hogy ha kezdeni akar, őt kell megvernie. „Na de mi a különleges benne?” – kérdezte az újonc. „Odahívtuk Drew-t, elkezdtek beszélgetni, és amikor befejezték, passzversenyt hirdettünk. A srác az első dobásnál megtudta, nem egy ligában játszanak” – mesélte vigyorogva Reid Brees. Merthogy a passzverseny lényege az volt, hogy melyikük találja el az 50 yardra letett kukát. Drew Brees elsőre belehajította (!) a labdát… És ahogy nézzük ezt a videót, a célba dobás még most is simán megy neki:

VÁLLALJA A KIHÍVÁST

Drew Brees újonc irányító volt a Purdue egyetemen, akárcsak egyik legjobb barátja és kollégiumi szobatársa, Ben Smith. Az első edzőtáborukban voltak, a két senior quarterback pedig gyengélkedett. Joe Tiller vezetőedző átkiáltott az újoncoknak, hogy valaki jöjjön át, és szálljon be. „A pokolba, eszemben sincs nekem beszállni. Inkább egyet hátralépek, és hagyok mást érvényesülni. De mielőtt eddig eljutottam volna, Drew már a snapet várta. Megkapta a labdát, Yellow 93 volt a játék, és oda is dobta a labdát, ha jól emlékszem, Ike Joneshoz. Ez a jelenet kétszeresen is felnyitotta a szememet. Egyrészt, hogy a srác eléggé jó, másrészt, hogy nekem új posztot kell keresnem” – emlékezett vissza Ben Smith.

EGY HÉT ALATT ÚJRATANULT PINGPONGOZNI

A Saints öltözőjében van egy pingpongasztal, amin gyakran gyilkos csaták mentek. Brees teniszező volt, a nagy tenyeresét itt is elővette, csakhogy Zach Streifet, egykori csapattársát nem tudta meglepni vele. Két szettben „kivédekezte” az irányítót, aki levágta az ütőjét, és kiment a teremből. Egy hét múlva visszajött, és visszavágott Streifnek 2:1-gyel. Megkérdezett mindenkit, akivel játszottak, ki mit csinál az asztalnál, aztán kitalálta, hogyan lehet ezt felhasználni Zach ellen. Egy percet sem gyakorolt, csak megtalálta a győzelemhez vezető utat.

MÉG RODDICKOT IS MEGVERTE

A hangzatos cím után azért szögezük le, hogy az egykori US Open-bajnok csaknem négy évvel fiatalabb az NFL szupersztárjánál. De azért 12-13 évesen, amikor közösen jártak egy austini akadémiára, háromszor csak elpáholta Roddickot. És bár Brees korosztályos ranglistavezető volt, nem hitt abban, hogy képes major tornát nyerni, ezért más sportágakra kezdett el figyelni. Roddick meg elment Floridába, és szintet lépett…

GOLFOZZUNK!

Két egyetemista barátjával, a már említett Ben Smith-szel és Jason Loerzellel a koleszban gyakran golfoztak. Komplett felszerelésre és valamelyik golfklubba érvényes komplett tagsági kártyára nem volt pénzük, így kreatívak voltak. Kis sárga labdát használtak, a pályát meg az apartmanjukban írták le, körülbelül így: a nappali fala – fürdőszoba – szemetes (a lyuk). Aztán Drew-t draftolta a San Diego Chargers, másfél héttel később pedig két barátjához bekopogtatott a postás. Megjöttek a vadiúj felszerelések és tagságig egy „Hagyjátok a francba a szakadt klubokat”-üzenet kíséretében.

A Sport2-n élőben közvetítjük az összes playoffmeccset.