Olyan meccset játszott a Spurs és a Thunder… • SportTV

Olyan meccset játszott a Spurs és a Thunder…

2019. 01. 11. 13:07    
Olvasási idő: 2 perc

…hogy a kommentátoraink, Méhes Gábor és Németh István is hatalmas vigyorral jött ki a mai NBA-közvetítésről. A jó meccs mellett az sem elhanyagolható, hogy a Spurs, Aldridge, Westbrook és mások is csúcsokat, mérföldköveket értek el. Ezekből szemezgetünk spoilermentesen, hogy 18 órától megnézzétek a meccset a Sport2-n.

Aldridge hatalmas pontrekordot csinált. (Fotó: Ronald Cortes/Getty Image)

Megpróbáljuk úgy írni ezt a cikket, hogy ajánljunk egy meccset, ami elképesztő izgalmakat tartogatott, és hatalmas egyéni- és csapatteljesítmények tömkelegével találkoztunk rajta, de nem írjuk le a végeredményét. Rohadt nehéz, ezért most elmaradnak a szokásos videók, csak szöveget írunk, és olyan adatokat, amiből nem derül ki a végeredmény:-

  • LaMarcus Aldridge karriercsúcsot jelentő 56 pontot dobott. Eddigi rekordja a rájátszásban 46 volt, a Houston ellen 2014-ben dobta, az alapszakaszban 45-tel terhelte meg tavaly márciusban a Jazz kosarát. A Spurs történetében csak David Robinson (71) és George Gervin (63) dobott ennél többet valaha. A két legenda esetében a teljességhez hozzátartozik, hogy úgy Gervin, mint Robinson esetében tömték őket labdával a szezon utolsó meccsén, hogy pontkirályok legyenek, és azok is lettek). Aldridge a kilencedik játékos, aki a 2018-19-es idényben elérte az 50 pontot, és csak Kemba Walker teljesített nála jobban (56-tal). Triplát viszont nem dobott, így egyedül Shquille O’Neal jutott ilyen magasságokba még 2000-ben, amikor 61 pontot dobott hármas nélkül.

  • A Spurs bedobta a 14 első triplakísérletét, és az Elias Sports Bureau statisztikái szerint az elmúlt húsz évben ilyenre nem volt példa a ligában, végül 19/16-tal zárt, ami 84,2 százalékos mutató, ami új rekord. A Chicago Bulls tudott 2005-ben 82,4 százalékkal triplázni úgy, hogy legalább 15 kísérlete volt. Eddig ez volt a csúcs. Hiába mondja Popovich mester, hogy nem szereti a hármasokat, a tanítványai tudnak azért nem olyan rosszak belőle.

  • Russell Westbrook úgy tripladuplázott, hogy 13 lepattanója mellett 24 pontos dobott, és 24 gólpasszt is kiosztott. 24.24 pontos-gólpasszos tripla-duplára legutóbb Isiah Thomas volt képest 1985-ben, akkor ő 10 lepattanó mellett 25 pontot dobott és 24 gólpasszt adott. Westbrook 24 gólpassza karriercsúcsot is jelent, és másodszor sikerült a 20-20-10-es produkciót összehozni.

  • Jerami Grant a Thunerből és Derrick White a Spursből is karriercsúcsot dobott. Grant 25-öt, White 23-at dobott.

Ezen kívül is történt ez-az a meccsen, de a spoilerveszély miatt azokat most kihagyjuk most.

Inkább arra bíztatunk mindenkit, hogy nézze meg 18 órakor a Sport2-n, vagy éjféltől a Sport1-en a meccset a mosolygós Méhes Gábor és Németh István társaságában