Még Lagéval a padon Santa Clarában • SportTV

Még Lagéval a padon Santa Clarában

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 11. 13:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A Benficával kapcsolatos legnagyobb kérdés: ki lesz a végleges megoldás az eltávolított Rui Vitória pótlására a rekordbajnok kispadján?

Bruno Lage egyelőre ideiglenes megbízatással irnyítja a Benficát a Santa Clara ellen (Fotó: Getty Images)

A legnépszerúbb portugál klub sajtószóvívője, Luis Bernardo egyelőre cáfolta, hogy bárkivel végleges megállapodást kötött volna a klub. A három leggyakrabban emlegetett név: Jorge Jesus, a klub korábbi sikeredzője, Paulo Fonseca, a Sahtar Doneck jelenlegi mestere és a Monacót irányító Leonardo Jardim. Érdekes, hogy a legnagyobb állás nélküli portugál mester, José Mourinho neve fel sem vetődött, pedig mégiscsak a legpatinásabb luzitán klub kispadjának birtoklásáról van szó…

Mindenesetre a csapat a B-együttes korábbi edzője, Bruno Lage irányításával készül arra, hogy újabb győzelemmel maradjon az élcsoportban. Az ellenfél a Santa Clara, a bajnokság jelenlegi 9. helyezettje. Gyakorlatilag hasonló játékerejű, mint a múlt héten 0–2-ról fordítva 4–2-re legyőzött Rio Ave. Persze, akkor a Luzban játszott a csapat, és az volt Lage debütáló meccse. Ez már a második lesz, idegenben… S ráadásul a három pont még annál is értékesebb lehet, hogy a két nagy rivális, a Sporting és a Porto egymással játszik az őszi záró fordulóban, így valamelyikük – vagy mindkettő – pontokat fog veszteni,  a harmadik, még a Benfica előtt álló együttes, a Braga pedig el is bukott kettőt csütörtökön este Portimaóban.

 

LIGA NOS. 17. forduló. Sport2 20:00 SC Santa Clara–SL Benfica (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)