Frölunda: egy lépés a negyedik döntő • SportTV

Frölunda: egy lépés a negyedik döntő

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 15. 09:24    
Olvasási idő: < 1 perc
CHL

Háromgólos előnnyel érkezik Plzenbe a BL-sorozat ötéves históriájának legeredményesebb együttese, a kétszeres győztes, egyszeres döntős HC Frölunda. Megfordítva: az elődöntő-visszavágó házigazdájának, a HC Plzennek háromgólos hátrányt kell behoznia, s ilyen eredményt már produkált ebben a kiírásban otthonában.

Így ünnepelte laz Indians egy cseh csapat legyőzését fontos BL-rangadón. Igaz, az ,ár kt éve volt, a döntőben történt Göteborgban és oda is adták érte a trófeát... (Fotó: Getty Images)

Érdekesség, hogy a kieséses fázisban, az előző körben a Frölunda cseh ellenfelet búcsúztatott (Kometa Brno 4–1, 6–1), a Plzen viszont svéd riválist ütött ki (Skelleftea, 3–3, 2–1, büntetőkkel).

Az elődöntő első meccsén a Frölundaborgban, 2975 néző előtt 5:45-nél szereztek vezetést Mustonen góljával, Ekbom asszisztjából. 11:43-nál Rakshani emberelőnyből növelte a hazaiak előnyét. Még a harmad vége előtt (18:21) a csehek kanadai játékosa, Conan Allen szépített. A második harmad ötödik percében (24.21) a kanadai csatár egyenlíteni tudott, ám a harmad közepén a svédek hatalmas rohamsorozattal, nem egészen 3 és fél perc alatt (27:54 és 31:056 között) háromgólos előnyt szereztek Lasch, Grönlund és Hjalmarsson találatai révén. A harmadik harmadban egy gólváltással (Rakshani 47:57 emberelőnyből, ill. Allen 50:56 létszámegyenlőségnél) alakult ki a 6–3-as végeredmény.
A Frölunda ebben az idényben öt idegenbeli meccset játszott a BL-ben, háromszor nyert, egyszer ikszelt és egyszer rávezetésekkel vesztett, azaz egyszer sem ért el olyan eredményt, amellyel most kiesne. A Plzen hazai pályán mind az öt mérkőzését megnyerte, négyet a normál játékidőben, a negyeddöntőt – lásd fent – rávezetésekkel, ezekből viszont csak egy volt akkora (6–2, a Bolzano ellen), amely most továbbjutást érne.

Ami a BL-döntők „nemzeti összetételét” illeti, az eddigi négy finálénak mindig svéd volt legalább az egyik résztvevője (az elsőnek mindkettő), cseh képviselő viszont csak tavalyelőtt szerepelt a végküzdelemben, akkor a Sparta Praha éppen a Frölundától szenvedett 4–3-as, hosszabbításos vereséget.
Most tehát vagy tovább él, vagy megszakad a nagy svéd sorozat, ám mindenképpen parázs küzdelemre, jó meccsre számíthatunk a plzeni Monitoring Arena közel négy és félezres publikuma előtt.

Sport2 17:30 HC Plzen–Frölunda Indians jégkorong Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó (kommentátor: Engyel István)