Tilos Dortmundból a Bayernbe menni • SportTV

Tilos Dortmundból a Bayernbe menni

2019. 01. 16. 11:02    
Olvasási idő: < 1 perc

A Borussia Dortmund vezetői hallgatólagos egyezséget kötöttek, és nem engedik játékosaikat a Bayern Münchenbe igazolni, hogy ne gyengítsék a riválissal szemben a saját bajnoki esélyeiket.

„Kizárnám, hogy a következő évben a srácaink egyike a Bayern München mezét viselné. Előre gondoskodtunk erről. Nálunk nincs kivásárlási ár” – mondta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője még a novemberi, 3-2-es Bayern elleni sikert követően. Már akkor lehetett sejteni-érezni, hogy a BVB hosszabb távon is konkurenciát akar jelenti a bajorok számára a bajnoki címért zajló versenyben, a téli szünetben pedig tovább erősödött az érzés.

Merthogy a Sport Bild című lap úgy tudja, a Dortmund házon belül minden sztárjának kikötötte, nem igazolhat a nagy riválishoz. Ez igazából Christian Pulisic klubváltásánál lett egyértelmű: a szélső egy évvel szerződése letelte előtt szeretett volna távozni, ezt a klub nem utasította el, de ahhoz a feltételhez kötötte, hogy nem mehet az iránta szintén érdeklődő Bayern Münchenhez.

Mario Götze (2013), Robert Lewandowski (2014) és Mats Hummels (2016) esetében bőven volt rossz tapasztalata a Dortmundnak (Lewandowski főleg fájhatott, hiszen ő átigazolási díj nélkül költözött Münchenbe), így elejét kellett venni az ilyen lépéseknek. Különösen úgy, hogy más csapatok hajlandóak sokkal többet is fizetni, mint a Bayern, hiszen Ousmane Dembelét több mint 100 millió euróért vitte el a Barcelona (a végösszeg teljesítménytől függően akár 148 millió is lehet), Pulisic a maga 64 milliós vételárával a második legdrágább dortmundi lett, megelőzve a 63,75 millió euróért csapatot cserélő Pierre-Emerick Aubameyangot (Arsenal).

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga eseményeit.