A Bayern nekifut a hetediknek • SportTV

A Bayern nekifut a hetediknek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 18. 09:24    
Olvasási idő: 2 perc

Mármint a hetedik egymást követő Bundesliga-győzelemnek. A címvédő téli előkészületei kiválóan sikerültek, megnyerte a téli Telekom-kupát is, így megfelelő önbizalommal vághat neki a „tavasznak” annak a nehéz, de a bajorok szerint nem lehetetlen küldetésnek, hogy behozza a Dortmunddal szembeni, hatpontos hátrányát...

Reményeink szerint Szalai Ádámnak ma este is lesz lehetősége, hogy összecsaojon a világbajnok Mats Hummelsszel (Fotó: Getty Images)

Gyakorlatilag három fontos emberére nem számíthat csak Niko Kovac a péntek esti idényrajton, Hoffenheimben. A világbajnok Corentin Tolisso keresztszalag-szakadást szenvedett, a két veteránnak, Franck Ribérynek és Arjen Robbennek izomszakadása, illetve -problémái gátolják a fellépését. Van viszont egy újonca a csapatnak, a kanadai Alphonso Davies, akire persze még nem a kezdőben számít a horvát mester. Az ő szerepe azért lehet fontos, mert jelenleg az egyetlen szélsőtartaléknak számít. Az önbizalmat növeli a Telekom-kupa újbóli, immár ötödik megnyerése. Más kérdés, hogy a düsseldorfi teremkupán 45 perces meccsekkel lebonyolított tornán a Bayern úgy szerezte meg a serleget, hogy nem rúgott (ugyanakkor nem is kapott) gólt, a két 0–0-s negyvenöt perc után az elődöntőben a rendező Düsseldorfot 8-7-re,  döntőben a Mönchengladbachot 4-2-re sikerült felülmúlnia a 11-esekkel. (Az önbizalomra jellemző: a fináléban az utolsó 11-est Mats Hummels „panenkázva” értékesítette…)
Niko Kovac egyébként leginkább Coman kiváló visszatérésének örül. „Nagyon jó, hogy ilyen hamar, még karácsony előtt felépült. Azt hiszem, ha korábban is velünk van, nem lenne ekkora a hátrányunk. A hat pont behozható, így látja a csapat, és így látom én is. Nagyon motiváltak a játékosok” – így a szakember. Bár az üldöző szerep meglehetősen ismeretlen a bajoroknak, az elmúlt esztendőkben általában az ő hátukat nézték a táblázaton az ellenfelek.
Kovacon – és csapatán – ott a győzelmi kényszer, hogy nyomás alatt tartsák a rivális BVB-t.  Sinsheim azonban nem az a tipikus „nyerő színhely” az FCB számára, legutóbbi két meccsén kikapott ott a Hoffenheimtől. Szalai Ádámmal a jelek szerint a kispadon számol Nagelsmann mester, más kérdés, hogy válogatottunk középcsatára csereként is veszélyes, s mi már régen, október 20-a, a nürnbergi gól óta várjuk, hogy megszerezze félszázadik Bundesliga-találatát. Talán majd éppen a Bayern ellen sikerül, megismételve az augusztusi szezonrajton elért gólt, amely születése pillanatában még egyenlítő volt, de a hajrában a bajorok kétszer betaláltak, így becsületgóllá „változott”…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (HOF–BAY)


ÖSSZESEN: 21 mérkőzés, 2 Hoffenheim-győzelem, 5 döntetlen, 14 Bayern-győzelem/18–47-es gólkülönbség
SINSHEIMBEN: 10–2–3–5/ 9–12
LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Münchenben 1–3 (az ősszel), Sinsheimben 0–2 (a 2017–18. idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Mark Uth 3, ill. Robert Lewandowski és Arjn Robben 6-6 gól

BUNDESLIGA, 18. forduló. Sport1 20:15 TSG Hoffenheim–FC Bayern München (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Kaplár F. József, szakértő: Nyilasi Tibor)