A Liga NOS bajnoki versenyfutása folytatódik • SportTV

A Liga NOS bajnoki versenyfutása folytatódik

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 18. 10:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Két, csak két legény látszik talpon a vidéken: a két Sporting, a lisszaboni és a bragai is botlott, így a két örök rivális, az FC Porto és a Benfica az első és a második helyről folytatja versenyfutását a bajnoki címért

Jardel gólöröme. Vajon Guimaraesben újra betalál a brazil középhátvéd? (Fotó: Getty Images)

CHAVES–PORTO

A házigazda Chaves csak kevésbé rossz gólkülönbségével utolsó előtti, a vendég portói gárda tetemes, ötpontos előnnyel listavezető. Mi több, a kékek tartják október 7. óta tartó veretlenségi sorozatukat, az azóta aratott 15 győzelem mellé csupán egy döntetlen párosul. Igaz, az utolsó győzelmet csak hosszabbításban sikerült kicsikarni a kupanegyeddöntőben a Leixoes ellen, előtte meg gól nélkül végződött  a Sporting elleni derbi, azaz meg is lehet fordítani az állítást: egy icipici megingást jelez, hogy a legutóbb két meccset nem sikerült a normál játékidőben megnyernie. Persze, ez csak játék a számokkal, valójában a vendégcsapat torony magas esélyese a mérkőzésnek, az igaz kérdés az, mikor szerzi meg első gólját és mekkora különbséggel viszi haza majd a három pontot.

GUIMARAES–BENFICA

A rekordbajnok négy napon belül másodszor lép fel tétmeccsen Guimaraesben, a keddi kupanegyeddöntőnek ugyanez volt a párosítása. Azt a meccset 13 743 néző előtt az új csatárcsillag, Joao Felix 15. percben elért góljával 1–0-ra nyerte meg a Benfica, amely tökéletesen elégedett lenne ugyanezzel az eredménnyel a bajnokin is.  A sasok persze általában győzni mennek az Alfonso Henriques Stadionba, a legutóbbi 7 bajnokijukból hatot megnyertek ott, egy remi mellett, ezt megelőzően 2011-ben kaptak ki utoljára.
Miközben a hírek különféle sztáredzőkkel való tárgyalásokról folynak, a B-csapat éléről előléptetett Bruno Lage csendesen – de eredményesen – végzi a dolgát, vele még csak nyert az együttes, bár ez a széria (egyelőre) csak három mérkőzést számlál.

LIGA NOS. 18. forduló. Sport2 20:00 GD Chaves–FC Porto (kommentátor: Petur András); Sport2 22:15 Vitória Guimaraes–SL Benfica (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)