Százszázalékos „félidőre” hajt a Siófok • SportTV

Százszázalékos „félidőre” hajt a Siófok

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 19. 13:21    
Olvasási idő: 2 perc

A női EHF-kupa csoportkörének a Siófok mindkét mérkőzését megnyerte a dán Ikast-Herning és a német TusSies Metzingen ellen, a svéd IK Sävehof pedig kikapott ugyanettől a két együttestől. A harmadik meccs tétje: marad-e a két oldalon a száz-, illetve a nullaszázalékos mérleg.

Hasonló mosolygós ünneplő képeket szívesen mutatnánk mi is kameráinkkal a szombat esti siófoki találkozó után... (Fotó: siofokkc.hu )

A siófoki csapat ebben a naptári évben mind a négy mérkőzését – 2-2 bajnoki és nemzetközi kupamérkőzés – megnyerte, így bizakodva várhatja a szombat délutáni hazai találkozót.
Az ellenfelet így mutatja be a Balaton-parti klub honlapja, a siofokkc.hu:

„Az 1950-ben alapított klub most éli fénykorát, ugyanis az elmúlt évtizedben egyeduralkodónak számított hazájában. A legutóbbi tíz szezonból kilencet bajnokként zártak, összességében pedig 13 bajnoki címmel büszkélkednek. Az elsőt 1993-ban szerezték, a másodikat pedig 2000-ben. Az IK Sävehof székhelye Partille, egy Göteborg szomszédságában fekvő 30 ezer lakosú kisváros. A csapat otthona a 2016-ban átadott Partille Arena, mely 4000 fő befogadására alkalmas.

A svéd címvédő a BL-ből került az EHF-kupa csoportkörébe. A legrangosabb sorozat mezőnyéből igencsak kilógott, hiszen egyedüliként nem szerzett pontot, sőt közel sem járt hozzá. A Brest Bretagne, a HK Köbenhavn, valamint a Rosztov is simán verte őket oda-vissza. Összességében 144–204-es gólkülönbséggel búcsúztak a sorozattól, melyben legutóbb a 2015–16-os szezonban élték túl a csoportkört. A dán kapuvédő Christina Elm kivételével a csapat minden játékosa svéd állampolgár. Érdekesség azonban, hogy az Eb-n szereplő nemzeti csapatba csupán egy játékost adtak Olivia Mellegard személyében.
A svéd bajnokságban 14 forduló elteltével csupán a harmadikok, ugyanis a H 65 Hoor (25–26), valamint a Skuru (28–30) elleni rangadót is elbukták, ráadásul mindkettőt hazai pályán. Szerdán a Skövde idegenbeli legyőzésével (21–29) hangoltak ellenünk, ám eddigi két EHF-kupa meccsüket elvesztették. A Metzingent hazai pályán megszorongatták (27–29), egy hete a Herning-Ikast vendégeként viszont simán kikaptak (29–22). Mindeközben nekünk ezúttal nem volt hazai bajnokink, így nem kérdés, hogy melyik lesz szombaton a kipihentebb alakulat.”
Remélhetőleg a pihentség mellett más tényezők is a fekete-aranysárga klub sikerét teszik lehetővé. Sok múlhat Andrea Kobetic lövőformáján is, a horvát exválogatott játékos 24 góljával fölényesen vezeti az egész csoportkör góllövőlistáját, 6 találattal szerzett többet, mint honfitársa, a kaproncai Podravkát erősítő Ana Debelic.
(A csoport másik mérkőzését, a Herning-Ikast–Metzingen talákozót vasárnap 16 órától játsszák Dániában.)

Sport2 17:45 Siófok KC–IK Sävehof női kézilabda EHF-kupa csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Hajdu János, riporter: Szél Tamás Pál)