Sérülés után ennél nincs jobb visszatérés • SportTV

Sérülés után ennél nincs jobb visszatérés

2019. 01. 19. 14:06    
Olvasási idő: < 1 perc

DeMarcus Cousins tegnap tért vissza egy év után achilles-ín szakadásából. Mit is mondjunk? Megadta a módját a visszatérésnek, letette azonnal a névjegyét a pályán. Tiszta a Hollywood, és ez már csak azért is találó, mert Los Angelesben történt mindez.

Boogie újra szárnyal. (Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

10 napja mi is megírtuk, hogy DeMarcus Cosins várhatóan január 18-án tér vissza achilles-ín-szakadása után.

Az akkori információk beigazoldótak, és Cousins egészen pontosan 357 nappal a sérülése után újra a pályán volt, és egyben debütált is a Golden State Warriorsban. Mindezt elég stílusosan tette. Kezdőként lépett pályára, és ős szerezte a Warriors első kosarát, de nem írjuk meg hogyan, inkább azt javasoljuk, indítsátok el a videót:

Elég impresszív az első jelenet, nem?

A meccsen végül 15 percet volt a pályán, szerzett 14 pontot és 6 lepattanót, kiosztott 3 gólpassz, és bedobott 3 hármast is.  A Staples Centerben a Clippers volt az ellenfél. A meccset 112-94-re meg is nyerték Cousinsék.

A meccs után a center azt nyilatkozta, úgy érezte magát, mint a gyerekek karácsonykor, és ez volt élete eddigi egyik legszebb napja. „Nagy örülök, hogy még tudok zsákolni, jó érzés volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy így születik majd az első kosaram a visszatérés után.”

A társak is boldogok, Durant azt nyilatkozta, ő nem azon csodálkozik, hogy Cousins ilyen jól játszott, hanem hogy nem dobott 20 pontot. Steph Curry és Klay Thompson pedig meglepte a nagyembert a meccs utáni pályaszéli interjú során.

Miért írtuk a címben, hogy ennél nincs jobb visszatérés? Mert az achilles-ín-szakadás akár a pályafutása végét is jelenthette volna Cousinsnak, ő azonban masszívan, egy zsákolással bizonyította rögtön magának és másoknak, hogy jól van. Aki élt már át komolyabb sérülést, az tudja, hogy gyakran fejben kell meggyőzni magunkat arról, hogy képesek vagyunk ugyanazt nyújtani fizikálisan, mint a sérülés előtt. A kosárlabdában egy achilles-műtét után nem épp az a legjobb bizonyítéka annak, hogy megy még az ugrálás, ha zsákolunk egy hatalmasat? Dehogynem. Welcome back, Boogie!

Viszont valóban összeállt így a Golden State Warriors szuperötöse: Cousins-Green-Durant-Thompson-Curry, ami, ha Cosuins valóban így teljesít, valahogyan így fog kinézni Steve Kerr kezében:

Demarcus Cousins Return

Boogie is back and Steve Kerr is about to snap his fingers on the league 👀

Posted by NBA on TNT on Friday, January 18, 2019